ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το προφίλ των επενδυτών που επέλεξαν το ομόλογο της Πειραιώς

08:56 - 13 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Το προφίλ των επενδυτών που επέλεξαν το ομόλογο της Πειραιώς
Κατά οκτώ φορές υπερκαλύφθηκε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που «σηκώνει» η Τράπεζα Πειραιώς με την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου Tier II που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

Η ζήτηση χαρακτηρίζεται ποιοτική και συνάμα ισχυρή, καθώς 350 επενδυτές πρόσφεραν συνολικά 4 δισ. ευρώ για το ομόλογο της Πειραιώς.

Στην πλειονότητά τους οι επενδυτές είναι διεθνώς γνωστά ονόματα στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks από Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και άλλες χώρες. Το ποσοστό των hedge funds περιορίστηκε στο 20%.

Η τράπεζα άντλησε έτσι 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,5%, πετυχαίνοντας ουσιαστικά τους στόχους που είχε θέσει εξ αρχής.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πρόσφατα πως στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», στοχεύει σε συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2020 κατά 11 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, το ποσό αντλεί θα χρησιμοποιηθεί για εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς του ομίλου. Η Πειραιώς θα μπορέσει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα με τις τιτλοποιήσεις που εξήγγειλε υπό το νέο της στρατηγικό σχέδιο, επιταχύνοντας τη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ αναμένεται να δοθεί και ένα θετικό σήμα από τους οίκους αξιολόγησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.