ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moody's για Alpha Bank:Κέρδη από την έκδοση του Tier II

09:27 - 13 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Moody's για Alpha Bank:Κέρδη από την έκδοση του Tier II
Ο οίκος αξιολόγησης, Moody's, χαρακτηρίζει ως θετικό πιστωτικά γεγονός (credit positive) την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης, με την οποία η Alpha Bank άντλησε 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, η τράπεζα ενισχύει έτσι την κεφαλαιακή της βάση και τη μάχη της για μείωση των κόκκινων δανείων. Όπως επισημαίνει η Moody’s, το ομόλογο Tier II προσθέτει περίπου 105 μονάδες βάσης στον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας και ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου βελτίωσης της κεφαλαιακής βάσης και της ποιότητας ενεργητικού το 2020.

Ο οίκος τονίζει ακόμη πως η έκδοση του ομολόγου διαφοροποιεί τις πηγές χρηματοδότησης της τράπεζας με πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου σε διαχειρίσιμο κόστος. Μάλιστα, επισημαίνει ότι η επιτυχία της έκδοσης επιβεβαιώνει την αυξημένη όρεξη των επενδυτών για το μη ασφαλισμένο χρέος των ελληνικών τραπεζών πέντε χρόνια αφότου είχαν «κλειδωθεί» εκτός αγορών εξαιτίας της ελληνικής κρίσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Moody’s, η Alpha Bank έχει την ισχυρότερη βάση ενσώματων κεφαλαίων και το μικρότερο ποσοστό αναβαλλόμενων φορολογικων απαιτήσεων (DTCs) στα κεφάλαια του δείκτη CET1.

Αυτό διαμορφώνεται στο 37%, όταν ο μέσος όρος για τις άλλες τρεις  συστημικές τράπεζες της Ελλάδας είναι 65%. Η μη εξυπηρετούμενη έκθεση της τράπεζας είναι στο 46% έναντι 34% για την Εθνική Τράπεζα, 36% για τη Eurobank και 51% για την Πειραιώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.