ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Επίκειται η έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

09:09 - 14 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Lamda Development: Επίκειται η έκδοση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ
Εντός των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να προχωρήσει η έκδοση του ομολόγου των 300 εκατ. ευρώ από τη Lamda Development, ενώ κάποιες πληροφορίες σημειώνουν ότι η έκδοση θα γίνει έως τα τέλη Φεβρουαρίου, ή το πολύ έως τα μέσα Μάρτη.

Η συγκυρία άλλωστε είναι εξαιρετική καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων της χώρας έχουν κατέλθει σε ιστορικό ναδίρ, με το 10ετές χθες να πέφτει κάτω και από το 1% για πρώτη φορά στα χρονικά, ανοίγοντας περαιτέρω το δρόμο για τις ελληνικές επιχειρήσεις να χαμηλώσουν το κόστος του δανεισμού τους, αποκτώντας πιο φθηνή πρόσβαση σε κεφάλαια.

Η έκδοση ετοιμάζεται και σχεδιάζεται από τους αναδόχους όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Θυμίζουμε πως μετά τη μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε η το Δεκέμβριο, τη μεγαλύτερη ΑΜΚ μη τραπεζικής εταιρείας που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, υπήρξαν και δύο κοινοπρακτικά δάνεια με τις τράπεζες και Πειραιώς,

Η Lamda Development βρίσκεται σε φάση συγκέντρωσης των απαραίτητων κεφαλαίων που θα αποτελέσουν την… εγγύηση για να «τρέξουν» τα έργα μόλις δοθεί η άδεια για το Ελληνικό, με το ομόλογο να είναι μια μόνο πτυχή αυτής της διαδικασίας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό χρηματοοικονομικών διαδικασιών, όπως ήταν η αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο, τα κοινοπρακτικά δάνεια από τις τράπεζες και τα 300 εκατ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:11 - 14 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.