ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Folli Follie 21 μήνες μετά;

09:15 - 17 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Τι πραγματικά συμβαίνει στη Folli Follie 21 μήνες μετά;
Σχεδόν 21 μήνες ύστερα από το ξέσπασμα του μεγαλύτερου επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού σκανδάλου των τελευταίων ετών, η οικογένεια Κουτσολιούτσου και ειδικά ο μεγαλομέτοχος Δ. Κουτσολιούτσος εξακολουθεί να είναι στα πράγματα, εξακολουθεί να επηρεάζει καταστάσεις, να προτείνει λύσεις (!!) αλλά και αλλαγές προσώπων στη διοίκηση!

Αυτούς τους 21 μήνες, έχει λάβει χώρα ένα πρωτοφανές – ίσως για τα παγκόσμια χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά χρονικά – κρυφτούλι μεταξύ των κρατικών και των εποπτικών αρχών με την οικογένεια, ενώ μόλις τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά, φαίνεται πως η (νέα) Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ετοιμάζεται – κάνοντας χρήση του νομικού οπλοστασίου – να εκπαραθυρώσει εντελώς την οικογένεια από την πολύπαθη εταιρεία.

Μια ιστορία και μια υπόθεση που έκανε τεράστιο κακό σε όλη την εγχώρια επιχειρηματικότητα, στην ελληνική οικονομία, το χρηματιστήριο, ακόμη... σέρνεται, με διαρκείς εναλλαγές προσώπων στο διοικητικό συμβούλιο, παραιτήσεις, αντεγκλήσεις αλλά ουσιαστικά χωρίς καμιά ενημέρωση για την πραγματική κατάσταση της εταιρείας. Κανείς δεν ξέρει που βαδίζει – επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά – η (εναπομείνασα) εταιρεία και αυτό είναι ευθύνη όλων όσων έχουν την διοίκησή της αυτούς τους 21 μήνες.

Ένα... θέατρο του παραλόγου, όπου οι άνθρωποι που ευθύνονται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο χωρίς προηγούμενο συνεχίζουν να επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ σε καμιά των περιπτώσεων αυτούς τους 21 μήνες δεν έδειξαν πραγματική μεταμέλεια, συναίσθηση της ευθύνης αλλά και ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουν ουσιαστικά.

Εύλογα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών την Παρασκευή προχώρησε σε καυστική ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η... «γάγγραινα» της Folli Follie παραμένει αθεράπευτη και κρατά ακόμα δέσμιο το ελληνικό χρηματιστήριο.

Παράλληλα, χαιρετίζει την πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να απαιτήσει να ενταχθεί ως θέμα στην Έκτακτη Γενική συνέλευση της 20/02/20 το αίτημα για αναλυτική ενημέρωση των μετόχων σε σχέση με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της Εταιρείας, αλλά και ενημέρωση για τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά της Εταιρείας κατά παντός υπευθύνου, καθώς και τις ενέργειες για την εξυγίανσή της.

Μεταξύ άλλων, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στηλιτεύει το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας παραμένει ελεγχόμενη από τον μεγαλομέτοχο, τον φερόμενο ως οργανωτή μιας τεράστιας απάτης ψευδών οικονομικών καταστάσεων, εικονικών παραγγελιών, εικονικών προμηθευτών, ενώ κάνει λόγο για «πάρτι υψηλά αμειβομένων συμβούλων που συνεχίζεται σε βάρος της επιβίωσης της εταιρείας προκειμένου να προφυλαχτεί ο μεγαλομέτοχος».

Επίσης αναφέρεται στο ότι οι τράπεζες και η (προηγούμενη) διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αδιαφόρησαν - παρά την έγγραφη καταγγελία που της είχε γίνει ήδη από το 2015 - και δεν έπραξαν τίποτα για να προφυλάξουν την εταιρεία και τους μετόχους της, ενώ ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουμε την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας!

Όλα αυτά, έλαβαν χώρα λίγες ώρες μετά την κατάθεση αιτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (την Παρασκευή) στο Πρωτοδικείο Αθηνών για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie. Σημειώνεται πως το αίτημα της Ε.Κ., το οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα, τελικά αναβλήθηκε για μεθαύριο Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, διότι μέλη της σημερινής διοίκησης επικαλέστηκαν έλλειψη ετοιμασίας και ζήτησαν την ολιγοήμερη παράταση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:32 - 17 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.