ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Audiovisual: Η αύξηση κεφαλαίου και το 5ετές πλάνο

08:45 - 19 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Audiovisual: Η αύξηση κεφαλαίου και το 5ετές πλάνο
Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως του ποσού των 7,999 εκατ. ευρώ με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων (σε αναλογία 7 νέες μετοχές για κάθε 27 παλαιές) με τιμή διάθεσης 0,30 ανά μετοχή, προχωρά η εισηγμένη Audiovisual.

Στην χθεσινή της συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της εισηγμένης εταιρίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία «Χαμηλής Συναλλακτικής Δραστηριότητας» στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το μετοχικό κεφάλαιο της Audiovisual θα ανέρχεται σε 47.788.182,90 ευρώ, διαιρούμενο σε 159.293.943 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, εκ των οποίων 29.779.806 αφορούν προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές και 129.514.137 κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές.

Η διοίκηση της Audiovisual πρόσφατα ανακοίνωσε την υλοποίηση πενταετούς business plan εκπονημένο σε συνεργασία με την Deloitte. Eιδικότερα η  εισηγμένη εταιρεία θα μετονομαστεί από Audiovisual σε AVE και αναπτυσσόμενη μέσα από έξι επιχειρηματικές μονάδες (business units), έχει ως στόχο την άνοδο του κύκλου εργασιών της από τα 40 εκατ. του 2018 στα 200 εκατ. το 2024 και την επαναφορά της «κάτω γραμμής» σε κερδοφορία από το 2022.

Στους στόχους επίσης συγκαταλέγεται η δραστική μείωση του δανεισμού (μέσα από λειτουργική κερδοφορία, εκποιήσεις περιουσιακών στοιχείων και άλλες κινήσεις) και η διανομή μερισμάτων από τη στιγμή φυσικά που η εισηγμένη επιστρέψει σε θετικό καθαρό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Απόστολο Βούλγαρη, το 2019 έγιναν πολύ σημαντικές κινήσεις αναδιοργάνωσης του ομίλου, με αποτέλεσμα να επικρατεί αισιοδοξία για το μέλλον. Ειδικότερα το 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2018, με τον όμιλο να ενσωματώνει τις επιδόσεις της εξαγορασθείσας Kristelcom μόνο για επτά μήνες (Ιούνιος-Δεκέμβριος). Σε περίπτωση δωδεκάμηνης ενσωμάτωσης, ο κύκλος εργασιών της AVE θα ανερχόταν στα 140-145 εκατ. ευρώ. Η ουσιαστική αύξηση του κύκλου εργασιών για την επόμενη πενταετία είναι της τάξεως των 55-60 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να προέλθει κατά 40-45 εκατ. από την Kristelcom, κατά 10-15 εκατ. από την IGE και κατά 3-5 εκατ. ευρώ από τα υπόλοιπα business units.

Η Kristelcom δραστηριοποιείται στην εμπορία κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, εστιάζοντας την ανάπτυξη των πωλήσεών της -μεταξύ άλλων- στην επέκταση των εργασιών της σε άλλες χώρες, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών υποστήριξης (service). Στις άλλες επιχειρηματικές μονάδες, η διαχείριση κινηματογραφικών αιθουσών (Odeon Entertainment) θα ωφεληθεί από τη νέα υπουργική απόφαση η οποία θα περιορίσει την «πειρατεία», ενώ επεκτάσεις δραστηριοτήτων και συνέργειες προβλέπονται στη διαχείριση ψυχαγωγικών πάρκων (Allu), στη διανομή video games και συναφών ειδών (IGE), στη διαχείριση-εφοδιασμό γραφείων (Officemart, πρώην Σαμαράς) και στις υπηρεσίες μετά την παραγωγή ήχου και video (Power Media Productions).

ANEΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:49 - 19 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.