ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομα η Entersoft στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

09:16 - 25 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Σύντομα η Entersoft στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.
Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας Entersoft έδωσε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανοίγοντας το δρόμο για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., ύστερα και από το πράσινο φως που είχε δώσει στις 18/2 από το δ.σ. του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πλέον, είναι θέμα ημερών να οριστεί το χρονοδιάγραμμα των δημοσίων εγγραφών, με την εταιρεία να κάνει κανονική εισαγωγή στην Κύρια Αγορά, καθώς διαγράφηκε από την Εναλλακτική Αγορά, ενώ θα εισαχθούν 544.000 νέες κοινές μετοχές.

Σημειώνεται ότι η «μετάβαση» από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. είναι μια διαδικασία που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής αγοράς και ασφαλώς είναι μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Άλλωστε, αυτός είναι και ο στόχος της Εναλλακτικής Αγοράς. Να γίνει «μοχλός» για την περαιτέρω ανάπτυξη των μικρών εταιρειών που φιλοξενεί. Το όλο εγχείρημα της μετάταξης αυτής, «τρέχει» η Euroxx ΑΧΕΠΕΥ

Η εταιρεία Entersoft δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού για επιχειρήσεις και δημιουργήθηκε το 2002 από τους ιδρυτές και βασικούς μετόχους της Computer Logic, μιας εκ των πλέον εξειδικευμένων εταιρειών πληροφορικής στην Ελλάδα.

Έξι χρόνια μετά την ίδρυσή της, το Μάιο του 2008 εισήχθη στην Εναλλακτική Αγορά του χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τιμή των 2,52 ευρώ ανά μετοχή, με τη συνολική της κεφαλαιοποίηση τότε να διαμορφώνεται στα 11,23 εκατ. ευρώ. Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή βρέθηκε στα 7,65 ευρώ, που είναι και τα ιστορικά υψηλά, ενώ χθες επηρεάστηκε από το γενικότερο κλίμα υποχωρώντας σε ποσοστό 7,19% με κλείσιμο στα 7,10 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 31,6 εκατ. ευρώ.

Η Entersoft απασχολεί πάνω από 200 άτομα προσωπικό, έχει δραστηριοποίηση σε 21 χώρες, 480 συνεργάτες και συμβούλους και 3.500 πελάτες. Η εταιρεία διαθέτει θυγατρικές σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελληνική εταιρεία Retail Link A.E., ενώ έχει και ένα επιλεγμένο δίκτυο Πιστοποιημένων Συνεργατών, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη υποδομή για ποιοτική υλοποίηση και υποστήριξη του πελατολογίου της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.