ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Σήμερα η γενική συνέλευση για το αίτημα εξυγίανσης

09:30 - 27 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Creta Farms: Σήμερα η γενική συνέλευση για το αίτημα εξυγίανσης
Σήμερα, Πέμπτη συγκαλείται η έκτακτη γενική συνέλευση της Creta Farms, η οποία αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως την μέσα στην εβδομάδα κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου η αίτηση επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης, καθώς και η γνωστοποίηση συγκέντρωσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το σχέδιο, «κουρεύονται» οι απαιτήσεις εκατοντάδων προμηθευτών κατά 97,5%. Η εταιρεία πρώτων υλών για τρόφιμα ΚΑΛΛΑΣ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είναι ο προμηθευτής με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις, οι οποίες φτάνουν τα 9,41 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το συνολικό παθητικό που παραμένει στην Creta Farms και δε θα το αναλάβει η Impala Hellas ανέρχεται σε περίπου 104 εκατ. ευρώ με τις υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές χωρίς εξασφαλίσεις να ανέρχονται σε 23,5 εκατ. ευρώ.

Όπως έχει γράψει το Reporter, μετά από αυτές τις εξελίξεις, προχωρά το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο επενδυτής, που στοχεύει σε γρήγορη επανάκαμψη της εταιρίας στην αγορά. Με βάση το κατατεθειμένο business plan προβλέπεται οι πωλήσεις από το δεύτερο οικονομικό έτος της διαδόχου εταιρίας να διπλασιάζονται από 46,7 εκατ. ευρώ σε 87,2 εκατ. ευρώ. Η ολική επαναφορά των πωλήσεων στα επίπεδα του 2018 προβλέπεται να γίνει το έβδομο οικονομικό έτος.

Στο μεταξύ πηγές της Impala τονίζουν ότι η προσήλωση στην επιτυχία του σχεδίου είναι «θρησκευτική» καθώς, όπως σημειώνεται, είναι «χωρίς αμφιβολία προς το συμφέρον της Impala Invest να πετύχει το πλάνο εξυγίανσης, μιας και αν κάτι δεν πάει καλά θα χάσει τα χρήματα που επένδυσε. Η Impala Invest είναι ισχυρός στρατηγικός επενδυτής με βαθιά τεχνογνωσία στον τομέα των αλλαντικών που έχει την ισχύ και την τεχνογνωσία να υποστηρίξει την κρητική αλλαντοβιομηχανία. Θα επανεκκινήσει την εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα της Creta Farms και θα οδηγήσει την δυναμική επιστροφή της στην αγορά με βιώσιμους όρους.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Impala διαθέτει 14 κέντρα παραγωγής σε Ελλάδα και Βουλγαρία, Ουγγαρία, ενώ στην γκάμα προϊόντων της περιλαμβάνονται πέρα από τα αλλαντικά υλικά μαγειρικής (λάδι , μαργαρίνη), κατεψυγμένες ζύμες. Επίσης διαθέτει παρουσία, εκτός από την ελληνική αγορά και σε Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α. ενώ έχει επενδύσει και στον κλάδο της ενέργειας. Επίσης η Impala είναι η μητρική της Bella Bulgaria αλλά και της Λακωνικής Τροφίμων. Μάλιστα στη Βουλγαρία και θεωρείται ηγέτης στην αγορά επεξεργασμένου κρέατος κατέχοντας περίπου το 37% ως μερίδιο αγοράς. Σύμφωνα με πηγές από τον επενδυτή η καθαρή θέση της εταιρίας είναι γύρω στα 150 εκ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:03 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.