ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τριήμερο πτώσης 30% για την Intralot-Πιέσεις σε όλο τον όμιλο

10:40 - 27 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Τριήμερο πτώσης 30% για την Intralot-Πιέσεις σε όλο τον όμιλο
Παρ’ ότι αντέδρασε χθες σε ποσοστό +2,08%, η μετοχή της Intralot δέχεται εξαιρετικά μεγάλες πιέσεις αυτή την εβδομάδα, με φόντο τις δυσμενείς εξελίξεις στη Βουλγαρία, συμπαρασύροντας και τις άλλες δύο μετοχές του ομίλου, όπως είναι η μητρική Intracom Holdings και η Intrakat.

Θυμίζουμε πως στη Βουλγαρία υπήρξε τροποποίηση του Νόμου περί Παιγνίων, σύμφωνα με την οποία η διεξαγωγή όλων των παιχνιδιών τύπου λοταρίας, με εξαίρεση τα παιχνίδια τύπου ΚΙΝΟ, ανατίθεται μονοπωλιακά στην κρατική λοταρία. Κατά συνέπεια τρεις από τις έξι τρέχουσες άδειες της κατά 49% θυγατρικής της Intralot στη χώρα, της Eurobet Ltd, έπαψαν να ισχύουν από τις 21 Φεβρουαρίου 2020.

Παράλληλα, εξαιρετικά σοβαρή εξέλιξη είναι το γεγονός ότι – όπως η Intralot ενημέρωσε στην ίδια ανακοίνωση – της κοινοποιήθηκαν πράξεις αναδρομικής επιβολής εισφορών παιγνίων από την Βουλγαρική Επιτροπή Παιγνίων στην Eurobet Ltd. ύψους BGN 74,4 εκατ., καθώς και στην κατά 49% συγγενή εταιρεία Eurofootball Ltd BGN.

Βεβαίως, η εταιρεία Intralot εκτιμά πως υπάρχει επιβολή ως μονοπωλίου στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, κάτι που αντίκειται στις περί μονοπωλίων διατάξεις του Συντάγματος της Βουλγαρίας και για το λόγο αυτό θα προβεί άμεσα σε ενέργειες για δραστηριοποίηση μέσω νέων αδειών και ανασχηματισμό της εταιρικής της παρουσίας στη Βουλγαρία.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη για την εταιρεία, καθώς η Βουλγαρία έφερνε σημαντικά έσοδα για τον όμιλο, που έχει χάσει αρκετά συμβόλαια διεθνώς. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, η μετοχή της Intralot υποχωρεί σε ποσοστό 29,50% αυτή την εβδομάδα, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στον Mid Cap αλλά και σε όλο το Χ.Α. Τη Δευτέρα η μετοχή εξαϋλώθηκε σε ποσοστό 19,77% με όγκο πάνω από 1 εκατ. τεμάχια, ενώ την Τρίτη υποχώρησε εκ νέου σε ποσοστό 14,29% κλείνοντας στα 0,24 ευρώ που είναι νέα ιστορικά χαμηλά για τον τίτλο, ενώ διακινήθηκε ισχυρός όγκος πάνω από 2 εκατ. τεμαχίων!

Χθες η μετοχή έκλεισε στα 0,2450 ευρώ με άνοδο 2,08%, με όγκο 757.028 τεμάχια, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 38,4 εκατ. ευρώ. Μεγάλες απώλειες σημειώνουν αυτό το τριήμερο και οι άλλες δύο μετοχές του ομίλου, με την Intracom Holdings να υποχωρεί σε ποσοστό 18,55% και την Intrakat -15,45%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.