ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Που θα διατεθούν τα κεφάλαια του ομολογιακού δανείου

09:46 - 03 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Που θα διατεθούν τα κεφάλαια του ομολογιακού δανείου
Την άντληση επιπλέον ρευστότητας για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού της προγράμματος επιδιώκει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως €500.000.00, που ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Ειδικότερα, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι του Ηρακλείου της Κρήτης, με το κόστος του έργου να αποτιμάται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία συμμετέχει με ποσοστό 32,46% στην εταιρεία παραχώρησης εκμετάλλευσης του αεροδρομίου. Συνεπώς θα πρέπει να διαθέτει και τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη κάλυψη του μεριδίου της.

Παράλληλα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί κοινοπρακτικά με την αμερικανική εταιρεία Mohegan Gaming & Entertainment (MGE) τον προτιμητέο επενδυτή για την ανάπτυξη του καζίνο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Πρόκειται για επένδυση της τάξης του 1 δισ. ευρώ, όπου η εισηγμένη συμμετέχει με 30%.

Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει τη διεκδίκηση άλλων έργων, για τα οποία θα απαιτηθούν σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, όπως ο ΒΟΑΚ, ενεργειακά έργα, αλλά και ΣΔΙΤ. Τέλος, δεν αποκλείεται ένα μέρος των κεφαλαίων που θα αντληθούν να αναχρηματοδοτήσουν προηγούμενες εκδόσεις ομολόγων ή τραπεζικό δανεισμό, με στόχο τη μείωση του χρηματοπιστωτικού κόστους για τον όμιλο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.