ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Οι ομολογιούχοι ελβετικού φράγκου ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης

21:35 - 06 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
Folli Follie: Οι ομολογιούχοι ελβετικού φράγκου ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης
Η γενική συνέλευση των κατόχων ομολογιών της Folli Follie σε ελβετικό φράγκο (Swissbonds) άναψε «πράσινο φως» στο term sheet που αφορά στο προτεινόμενο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας, ενώ η γενική συνέλευση των κατόχων ομολογιών Eurobonds αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης, η συνέλευση των ομολογιούχων Swissbonds (Ομόλογα ποσού CHF150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκρινε το term sheet και την οριστικοποίηση των σημαντικών εγγράφων από τον Εγγυητή, σχετικά με την εξυγίανση της FFGroup. Το Term Sheet εγκρίθηκε από το 94,32% των υποβληθεισών ψήφων κατά την διάρκεια της Συνέλευσης των Ομολογιούχων. Η οριστικοποίηση των Σημαντικών Εγγράφων από τον Εγγυητή εγκρίθηκε από το 94,22% των υποβληθεισών ψήφων κατά την διάρκεια της Συνέλευσης των Ομολογιούχων.

Αντίστοιχα, σχετικά με τα Eurobonds (ληξιπρόθεσμα Εγγυημένα Μετατρέψιμα Ομόλογα ποσού 249.500.000 € λήξεως το 2019 ), η συνέλευση των Ομολογιούχων που είχε συγκληθεί σήμερα, στις 6 Μαρτίου 2020, ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Κατά πληροφορίες θα συγκληθεί νέα στις 20 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Φεβρουαρίου 2020 η Folli Follie ξεκίνησε την διαδικασία πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης (Consent Solicitation) προς τους ομολογιούχους δανειστές της, ήτοι προς τους κατόχους των εγγυημένων μετατρέψιμων ομολόγων (Eurobonds), ποσού 249,5 εκατ. ευρώ επιτοκίου 1,75% λήξεως 2019, που εκδόθηκε από την FF Group Finance Luxembourg SA, καθώς και προς τους κατόχους ομολόγων σε ελβετικό φράγκο (Swissbonds), ποσού 150 εκατ. ελβετικών φράγκων, επιτοκίου 3,25% λήξεως το 2021.

Ταυτόχρονα, η FFG δημοσίευσε τα Μνημόνια Πρόσκλησης Συγκατάθεσης ("Consent Solicitation Memoranda”) και το Term Sheet με τους βασικούς όρους της προταθείσας χρηματοοικονομικής της αναδιάρθρωσης, όρους στους οποίους κατέληξε κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους συμβούλους μιας ευρείας μερίδας ομολογιούχων πιστωτών της.

Υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα ποσοστά πλειοψηφίας, η διοίκηση της FFG στοχεύει στην κατάρτιση της συμφωνίας εξυγίανσης ώστε να υποβληθεί στο αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών προς επικύρωση, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β, δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ποιοι απαρτίζουν τη νέα Επιτροπή Ελέγχου

Την εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου ανακοίνωσε η Folli Follie ενημερώνοντας το επενδυτικό κοινό για τη νέα της σύνθεση.







Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.