ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καράτζη: Δίκαιο και εύλογο το τίμημα της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης

15:28 - 23 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
Καράτζη: Δίκαιο και εύλογο το τίμημα της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης
Το προσφερθέν από τον Προτείνοντα αντάλλαγμα για την αγορά, στο πλαίσιο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης ύψους € 10,00 ανά μετοχή, πληροί τις προϋποθέσεις του «δίκαιου και εύλογου», γράφει στην αιτιολογημένη γνώμη του το Διοικητικό Συμβούλιο της Καράτζη.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η επιτυχής έκβαση της Δημόσιας Πρότασης και η διαγραφή των μετοχών της Εταιρείας από το Χ.Α., δεν αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την εξυπηρέτηση των εταιρικών συμφερόντων και την επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρείας.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης πως ο Προτείνων θα συνεχίσει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του ιδίου, της Εταιρείας και του Ομίλου χωρίς αλλαγές και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού και των στελεχών σε αυτές, καθώς και δεν θα λάβει μέτρα, τα οποία θα έχουν αρνητική επίπτωση στις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις στην Εταιρεία και τον Όμιλο στο βαθμό που δεν θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.

Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των ανώτατων διοικητικών στελεχών και των λοιπών εργαζομένων στην Εταιρεία και τον Όμιλο δύναται να προσαρμοστούν ή/και να τροποποιηθούν με την πάροδο του χρόνου και σε κάθε περίπτωση χωρίς να μεταβάλλονται δυσμενέστερα οι όροι εργασίας αυτών.  Επιπλέον, μετά τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο ενδέχεται να αλλάξει ο αριθμός και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας όσον αφορά τα μη εκτελεστικά μέλη.

Μετά τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, όπως αναφέρεται, ο Προτείνων αναμένεται να προβεί σε συγκεκριμένες διοικητικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι η Εταιρεία δεν θα χρειάζεται να συμμορφώνεται πλέον με τις απαιτήσεις που τίθενται για τις εισηγμένες εταιρείες. Για παράδειγμα, η Εταιρεία δεν θα υποχρεούται να δημοσιεύει εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, να τηρεί τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύουν στην Ελλάδα για τις εισηγμένες εταιρείες ή να έχει επιτροπή ελέγχου, ενώ στο προσωπικό της που είναι επιφορτισμένο με την τήρηση των κανονιστικών υποχρεώσεών της και των σχέσεών της με τους επενδυτές αναμένεται να ανατεθούν νέα διοικητικά καθήκοντα.

Τέλος, μετά τη διαγραφή των Μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης του Προτείνοντος με την Εταιρεία μέσω απορρόφησης του πρώτου από τη δεύτερη.

Διαβάστε ΕΔΩ την αιτιολογημένη γνώμη του ΔΣ της Καράτζη και ΕΔΩ την 2η Έκθεση Χρηματοοικονομικού Συμβούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.