ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα-Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

08:45 - 23 Απρ 2020 | Αναλύσεις
ΔΕΗ: Ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα-Τι θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αναμένεται να ανακοινώσει η ΔΕΗ τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση 2019. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αναμένεται να καταγραφούν οι επιδόσεις από τις παρεμβάσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης του τελευταίου τετράμηνου της περασμένης χρονιάς.

Στο επίκεντρο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα βρεθεί και ο νέος προγραμματισμός πρωτοβουλιών και επενδυτικών κινήσεων για το 2020, μετά τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η πανδημία. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι θα είναι ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, με τα μέτρα που έλαβε η διοίκηση του Γιώργου Στάσση, όπως οι αναπροσαρμογές των τιμολογίων ρεύματος αλλά και η κατάργηση από την κυβέρνηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ να έχουν αποδώσει.

Παράλληλα, η ΔΕΗ φαίνεται να έχει πάρει «ανάσα» από τη μείωση του κόστους ενέργειας με την αραίωση της λειτουργίας των λιγνιτικών της μονάδων. Ωστόσο, στις προκλήσεις της νέας χρονιάς περιλαμβάνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας στην εισπραξιμότητά της καθώς και η περαιτέρω απώλεια των μεριδίων της στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.