ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επόμενη μέρα στην σύγκρουση Επ. Κεφαλαιαγοράς με Δημήτρη Κουτσολιούτσο

08:59 - 23 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Η επόμενη μέρα στην σύγκρουση Επ. Κεφαλαιαγοράς με Δημήτρη Κουτσολιούτσο
Tην οργή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει προκαλέσει η πρόσφατη επιστολή του πρώην προέδρου της Folli Follie Group και κατηγορουμένου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο greek statistics Δημήτρη Κουτσολιούτσου προς την εποπτική Αρχή και την πρόεδρό της, Βασιλική Λαζαράκου, με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, εγκαλεί την Επιτροπή και την προσφάτως (με δικαστική συνδρομή, έπειτα από αίτημα της Ε.Κ.) διορισθείσα διοίκηση της Folli Follie για ενέργειες που τον βρίσκουν αντίθετο.

Ο κ. Κουτσολιούτσος κάνει λόγο στην επιστολή του για "παραπληροφόρηση" των μετόχων της εταιρείας και της εποπτικής Αρχής από τη "διορισθείσα από την Επιτροπή σας διοίκηση της εταιρείας", όπως αναφέρει στην επιστολή.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται σε αναμονή για να εισέλθει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ξετυλιχθεί το κουβάρι για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στην ιστορία του Χρηματιστηρίου που κόστισε μετόχους κεφάλαια που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

 Η  νέα διοίκηση της Folli Follie Group προχωρά τις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη οριστικής συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της FFG και της υποβολής αίτησης εξυγίανσης, σύμφωνα με τα άρθρα 106 β,δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Παράλληλα, με σαφή πρόθεση να προχωρήσει η εξυγίανση, να αποκοπούν οι δεσμοί της εταιρείας με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και να εξασφαλιστεί ρευστότητα μέσω της περικοπής δαπανών, η νέα διοίκηση της εταιρείας πέραν του ότι τους απαγόρευσε την είσοδο και ζήτησε να αδειάσουν τα γραφεία που διατηρούσαν στο κτίριο της εταιρείας στον Άγιο Στέφανο, προχώρησε και σε περικοπές προσωπικών τους εξόδων που πλήρωνε η εταιρεία.

To νέο ΔΣ της FFG ζήτησε να επιστραφούν εταιρικά αυτοκίνητα τα έξοδα των οποίων pλήρωνε η Folli Follie, μεταξύ των οποίων ορισμένα ιδιαιτέρως πολυτελή, ενώ διεκόπη η μισθοδοσία κηπουρών, μαγείρων, υπηρετικού προσωπικού και προσωπικού ασφαλείας που διατηρούσε η οικογένεια. Υπολογίζεται πως τα έξοδα αυτά ανέρχονταν στο ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως, τη στιγμή που η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχίσει να λειτουργεί, έστω και μέσω ενός μικρότερου σχήματος.

Με τη σειρά της, η πλευρά Κουτσολιούτσου επανέφερε το γνωστό θέμα της απαίτησης περίπου 38 εκατ. ευρώ που δήθεν έχει δανείσει στην εταιρεία και περίπου 6,3 εκατ. για μισθούς έναντι υπηρεσιών του Δ. Κουτσολιούτσου στη θυγατρική της Ασίας, FF Group Sourcing Ltd., την εταιρεία που βρίσκεται στο κέντρο της πολυετούς παραποίησης των λογιστικών στοιχείων του ομίλου. Τους γνωστούς εδώ και πολλούς μήνες ισχυρισμούς έχει καταρρίψει ο οικονομικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στην εταιρεία, με τη PwC να αναφέρει στο πιστοποιητικό που εξέδωσε πως αν και υπάρχει σχετική λογιστική εγγραφή στον αναμορφωμένο ισολογισμό, από τις παρατηρήσεις της δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευτούν οι συναλλαγές, ούτε προέκυψαν τεκμήρια (συμβάσεις κλπ) που να τις επιβεβαιώνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.