ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα ημερών η εξαγορά της Forthnet από την BC Partners Κύριο

12:00 - 27 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Θέμα ημερών η εξαγορά της Forthnet από την BC Partners
Στην τελική ευθεία έχει μπει το σήριαλ της εξυγίανσης της Forthnet, καθώς η πρόταση της σερβικής United Group, που ελέγχεται από την βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners, θεωρείται από τις τράπεζες ελκυστική εκ πρώτης όψεως.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet (Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το βρετανικό private equity. Η BC Partners είχε εκδηλώσει πρόσφατα ενδιαφέρον για την απόκτηση των δανείων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, όταν στο παιχνίδι βρίσκονταν η επενδυτική εταιρεία Duet Private Equity και ο όμιλος ΑΝΤ1. Ωστόσο, οι τράπεζες αποφάσισαν να συνεχίσουν με την βρετανική εταιρεία.

Η BC Partners αξιοποιεί την United Group για να δημιουργήσει έναν ισχυρό τηλεπικοινωνιακό οργανισμό στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της Forthnet. Η BC Partners είχε διεκδικήσει και την Wind Hellas, ενώ φέρεται να παραμένει στο παιχνίδι για την εξαγορά των Telekom Romania και Telekom Romania Mobile από τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δηλαδή, η προσφορά του βρετανικού ομίλου δεν αφορά μόνο τμήμα του δανείου της Forthnet, ύψους 310 εκατ. ευρώ, αλλά το σύνολο των δανείων και το σύνολο του ποσοστού που ελέγχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Μέχρι σήμερα οι προσφορές που είχαν κατατεθεί, σε διάφορα στάδια της διαδικασίας που εξελίσσεται επί χρόνια, αφορούσαν μόνο τα δάνεια ή τμήμα τους με στόχο να παραμείνει το ποσοστό του επενδυτή σε επίπεδα κάτω του 33,3%, ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση, με βάση τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Τέλος, να θυμίσουμε πως μέχρι στιγμής οι τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες ελέγχουν και ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet (Πειραιώς 13,6929%, Εθνική 11,01% και Alpha 7,69%).

 

Διαβάστε επίσης:

 

Forthnet: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις πιστώτριες τράπεζες και BC Partners

 

Βουλγαρία: Δικαστική μάχη με ελληνικό...άρωμα για τον «πρωταθλητή« στις τηλεπικοινωνίες

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 27 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.