ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurobank Equities: «Ρίχνει» τις τιμές-στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

21:06 - 29 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Η Eurobank Equities προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης για την Alpha Bank σε hold από buy. Παράλληλα, μειώνει δραστικά τις τιμές-στόχους και για τις Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα λόγω των νέων δεδομένων, που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η νέα τιμή-στόχος για την Alpha Bank διαμορφώνεται στα 0,86 από 2,3 ευρώ (περιθώριο ανόδου 25%), για την Εθνική στα 1,85 από 3,55 ευρώ (διατηρεί buy καθώς το περιθώριο ανόδου διαμορφώνεται στο 44%) ενώ για την Πειραιώς ο νέος στόχος τίθεται στα 1,52 από 3,35 ευρώ (περιθώριο ανόδου 23% από τα τρέχοντα επίπεδα). 

Σε έκθεσή της, η χρηματιστηριακή εταιρεία επισημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα περίοδο αβεβαιότητας, με τα θεμελιώδη μεγέθη των τραπεζών να επιδεινώνονται, τουλάχιστον προσωρινά.

Τονίζει ότι υιοθετεί ένα συντηρητικό σενάριο, με νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 9% του συνόλου των χορηγήσεων, αυξημένο κόστος ρίσκου και πιέσεις στα βασικά έσοδα. Με βάση αυτό, εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα καταφέρουν να απορροφήσον το σοκ. 

Τέλος, επισημαίνει ότι το προφίλ ρίσκου/απόδοσης των ελληνικών τραπεζών έχει καταστεί και πάλι ελκυστικό, αλλά οι προσδοκίες για τις βραχυπρόθεσμες επιδόσεις είναι περιορισμένες.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.