ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο βράδυ η αναθεώρηση των ελληνικών δεικτών από τον MSCI

09:01 - 11 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Αύριο βράδυ η αναθεώρηση των ελληνικών δεικτών από τον MSCI
Το βράδυ της Τρίτης, 12 Μαΐου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, αναμένεται η αναθεώρηση των δεικτών στις 12 Μαΐου από την Morgan Stanley Capital International (MSCI). Οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν αύριο, πρόκειται να ισχύσουν από την Παρασκευή, 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Societe Generale, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Πέμπτη, από τον δείκτη MSCI Aναδυομένων Αγορών αναμένεται η αφαίρεση των μετοχών τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και άλλων δύο μετοχών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, στην αναθεώρηση του γαλλικού επενδυτικού Οίκου, προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Εurobank, αλλά και των Titan Cement και Motor Oil Hellas.

Αντίθετα, όπως εκτιμά η SocGen, από την αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών, ο μεγάλος κερδισμένος θα μπορούσε να είναι η μετοχή της Mytilineos, με την προσθήκη στον δείκτη στον MSCI, λόγω των υψηλών επιπέδων κεφαλαιοποίησής του.

Βάσει των επερχόμενων αλλαγών θα υπάρξουν μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τις μετοχές που θα αφαιρεθούν από τον MSCI, οι οποίες θα φτάσουν τα 193 εκατ. δολάρια, ενώ για τη Mytilineos θα υπάρξουν εισροές 34,76 εκατ. δολάρια.

«Στη διαδικασία αξιολόγησης, η MSCI θα μπορούσε να αποφασίσει να ματαιώσει την αξιολόγηση, εάν επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες στις αγορές», επισημαίνει ακόμη η SocGen. Για την αναπροσαρμογή στις συνθέσεις των δεικτών η MSCI λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία των αγορών, ρευστότητα και διαθεσιμότητα στοιχείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:22 - 11 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.