ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Δάνειο €400-500 εκατ. για διασύνδεση Αττικής-Κρήτης με χαμηλό επιτόκιο

08:12 - 14 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
ΑΔΜΗΕ: Δάνειο €400-500 εκατ. για διασύνδεση Αττικής-Κρήτης με χαμηλό επιτόκιο
O ΑΔΜΗΕ έχει έρθει σε συμφωνία με εγχώρια τράπεζα για τη σύναψη δανείου εκτιμώμενου ύψους 400 με 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει όλο το σκέλος της χρηματοδότησης του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής.

Αυτό τόνισε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή τα ετήσια αποτελέσματα του 2019 και πρόσθεσε ότι ο τραπεζικός δανεισμός της τάξης των 400 εκατ. ευρώ έχει κλειδώσει ήδη με επιτόκιο κάτω του 2,5%, καθώς είχε προηγηθεί η συμφωνία αυτή της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Σύντομα εξάλλου αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ κατά 300-400 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ όσο και το μετοχικό κεφάλαιο της Αριάδνης.

Ισχυρό και σταθερό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Αριάδνη και στο μετοχικό κεφάλαιο του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Η πανδημία δεν επηρέασε αυτό το ενδιαφέρον, απλά καθυστέρησαν οι συναντήσεις, οι διαβουλεύσεις και οι ρυθμιστικές διαδικασίες που απαιτούνται. Το επενδυτικό ενδιαφέρον, ωστόσο παρά την πανδημία τόσο για την Αριάδνη όσο και για τον ΑΔΜΗΕ δεν άλλαξε καθώς, όπως εξήγησε η διοίκηση της εταιρείας, και τα δύο αυτά assets έχουν πάρα πολύ καλή απόδοση και πολλές δικλείδες ασφαλείας στην υλοποίησή τους.

Όπως τόνισε η διοίκηση, ανοιχτοί είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας με διαχειριστές άλλων χωρών, ενώ διαρκώς εμφανίζονται και άλλοι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, χρηματοοικονομικοί όμιλοι με μεγάλο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων. Επίσης τονίστηκε ότι το να δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην είσοδο επενδυτή, δεν αλλάζουν την αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας, ενώ σε προτεραιότητα μπαίνει να μη δημιουργηθούν καθυστερήσεις στα χρονοδιαγράμματα που αφορούν την υλοποίηση των έργων του ΑΔΜΗΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.