ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρι-Κρι: Ρίσκα που φέρνει η πανδημία στον κλάδο της γαλακτοκομίας

08:47 - 14 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Κρι-Κρι: Ρίσκα που φέρνει η πανδημία στον κλάδο της γαλακτοκομίας
Τους κινδύνους, που μπορεί να προκύψουν λόγω μιας πανδημίας στον κλάδο της μεταποίησης και δη των γαλακτοκομικών, αναδεικνύει η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019. Όπως αναφέρει βέβαια ο κλάδος των γαλακτοκομικών είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός, καθώς αντιπροσωπεύει είδη πρώτης ανάγκης.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, οι κίνδυνοι για την ΚΡΙ ΚΡΙ εν μέσω πανδημίας εστιάζονται στην πρόσβαση εργαζομένων στην παραγωγή, στη συρρίκνωση των εξαγωγών καθώς μεγάλες αγορές όπως η Ιταλία και η Μ. Βρετανία πλήττονται, στην πτώση της ζήτησης λόγω ύφεσης και σε προσκόμματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

1. Οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες θα μπορούσαν να επηρεαστούν αρνητικά από επιβολή τοπικής απομόνωσης (quarantine) των εργαζομένων της, που θα οδηγούσε σε προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου.

2. Δεδομένης της αβεβαιότητας αναφορικά με την εξέλιξη της κατάστασης, οι εξαγωγές της θα μπορούσαν να διαταραχθούν στο μέλλον, ιδιαίτερα στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό των εξαγωγών της.

3. Ενδέχεται να υπάρξουν διαταραχές στις διαδικασίες μεταφοράς των προϊόντων καθώς και στις λοιπές υποδομές της εφοδιαστικής αλυσίδας οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη δυνατότητα της να παραδίδει προϊόντα ή να παραλαμβάνει πρώτες ύλες.

4. Η επίπτωση της υγειονομικής κρίσης στα μακροοικονομικά μεγέθη, ενδεχομένως να επηρεάσει και τη ζήτηση για γαλακτοκομικά προϊόντα και παγωτά.

Επίσης, όπως αναφέρεται σχετικά στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019, η εταιρεία μπορεί να καθυστερήσει την υλοποίηση επενδύσεων ή ακόμη και να προχωρήσει σε αναβολή ανάλογα με τις εξελίξεις. Παράλληλα, εφαρμόζοντας την από 27.03.2020 ανακοίνωση της ΕΑΚΑΑ/ESMA αναφορικά με τις λογιστικές επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19, προχώρησε σε αναγνώριση αυξημένων αναμενόμενων πιστωτικών ζημιών, σύμφωνα με το ΔΠΧΑ 9.

Επίσης αναφέρει ότι ο τομέας του παγωτού εμφανίζεται περισσότερο ευάλωτος. Κι αυτό γιατί συνδέεται με την αυθόρμητη κατανάλωση, ενώ επηρεάζεται και από την τουριστική κίνηση, σημειώνει η εταιρεία στις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2019. Οι πωλήσεις παγωτού της εταιρείας την περασμένη χρήση ανήλθαν στα 28,1 εκατ. ευρώ από 25,11 εκατ. ευρώ το 2018, και οι συνολικές πωλήσεις της στα 112,9 εκατ. ευρώ έναντι 94,234 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 08:49 - 14 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.