ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δρομέας: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις του lockdown-Μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο Κύριο

08:00 - 15 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Δρομέας: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις του lockdown-Μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο
Εμφανείς, αλλά ελεγχόμενες ήταν οι επιπτώσεις του lockdown στον κύκλο εργασιών της εταιρείας Δρομέας, καθώς η συνεργασία με μεγάλους φορείς του εξωτερικού κατέστησε εφικτή τη συνέχιση των projects που έχει αναλάβει.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή της στο Reporter η Εμπορική Διευθύντρια της ΔρομέαςΕλένη Φαρδέλα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία εστιάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ ανησυχία διατυπώνεται για τον κλάδο των επίπλων γραφείου, και ειδικότερα των επίπλων που προορίζονται για επαγγελματική χρήση, καθώς οι νέες συνθήκες οδηγούν όλο και συχνότερα σε νέα μοντέλα απομακρυσμένης εργασίας.

Σύμφωνα με την κα Φαρδέλα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα για τη λήψη δανείου με την εγγύηση του Δημοσίου και αναμένει εξελίξεις.

Αναλυτικά όσα είπε στο Reporter:

Η πορεία της εταιρείας το δίμηνο του lockdown

Τα δύο τρίτα του κύκλου εργασιών της εταιρείας έχουν προορισμό μεγάλες αγορές του εξωτερικού και ειδικότερα την κάλυψη των αναγκών μεγάλων φορέων, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γερμανικός Στρατός, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων το CERN κλπ. Τα συγκεκριμένα έργα ακολουθούν το προδιαγεγραμμένο χρονοδιάγραμμά τους. Οπότε, οι επιπτώσεις του lockdown στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών ήταν μεν εμφανείς, αλλά ελεγχόμενες.

Σημαντικότερες δυσκολίες για την εταιρίεα προέκυψαν στα logistics και ειδικότερα σχετικά με τις μεταφορές από το εξωτερικό εισερχόμενων πρώτων υλών και ημιετοίμων και προς το εξωτερικό των τελικών προιόντων (κατά τον Μάρτιο κυρίως). Ωστόσο, η διοίκηση προέβη στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να ανταποκριθεί σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες και να διασφαλίσει τη συνέχιση της «τροφοδοσίας» με πρώτες ύλες της παραγωγής.

Οι προβλέψεις για τους επόμενους μήνες

Η εταιρεία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια σταθερή πορεία, αφού ανταποκρίθηκε στις δυσκολίες της προηγούμενης 10ετούς κρίσης. 

Στο εσωτερικό της χώρας, έχει μείνει η μόνη μεγάλη βιομηχανία του κλάδου. Στο επίπεδο της ευρωπαϊκής αγοράς βρίσκεται μεταξύ μεγάλων ανταγωνιστών. Παρ' όλα αυτά αυξάνει τις εξαγωγές και κερδίζει νέους μεγάλους διαγωνισμούς, λόγω καθετοποίησης της παραγωγής της.

Ο κλάδος των επίπλων γραφείου, και ειδικότερα των επίπλων που προορίζονται για επαγγελματική χρήση θα βρεθεί σε αδυναμία καθώς οι ανάγκες των χρηστών μεταφέρονται στον χρόνο.

Η εταιρεία, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία στην τρέχουσα χρονιά, όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής.

Η στρατηγική για τη συνέχεια

Η εταιρεία έχει χαράξει και ακολουθεί ένα μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο βασίζεται στην εξωστρέφεια, σε προϊόντα πιστοποιημένης ποιότητας και συνεχείς επενδύσεις προς ενίσχυση και βελτίωση της παραγωγικότητας.

Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο αυτό, έχει δώσει στην εταιρεία τη δυνατότητα να ελέγξει τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ως εκ τούτου, δεν προκύπτει ανάγκη αναπροσαρμογής της στρατηγικής της, αλλά επιβάλλεται η ενίσχυση της προσπάθειας διοίκησης και εργαζομένων στην ίδια κατεύθυνση.

Αίτημα για λήψη δανείου με την εγγύηση του Δημοσίου

Υποβλήθηκαν αιτήματα και αναμένουμε.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις

Η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια, σύστημα ηλεκτρονικών, εξ αποστάσεως πωλήσεων. Το διάστημα της πανδημικής κρίσης, η λιανική πώληση έχει μεταστραφεί σημαντικά σ' αυτήν την κατεύθυνση. Βέβαια, αυτές οι ηλεκτρονικές πωλήσεις, εξυπηρετούν προσωρινές λύσεις σπιτιού (αγορά καθίσματος ή γραφείου) και δεν αφορούν έπιπλα για επαγγελματική στέγη, project κτλ.

Η χρήση τηλεργασίας

Η Δρομέας είναι μία παραγωγική επιχείρηση. Οι υπάλληλοί της, που απασχολούνται στις διοικητικές εργασίες (προώθηση και διαχείριση πωλήσεων, λογιστικές και λοιπές εργασίες) είναι αναλογικά λιγότεροι, με αποτέλεσμα η μέθοδος της τηλεργασίας να χρησιμοποιηθεί μόνο περιστασιακά ανά περίπτωση. 

Προφανώς, στις ιδιόκτητες εκθέσεις και τα καταστήματα της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενοι περιορισμοί.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:19 - 15 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.