ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όμιλος Fourlis: Στην αντεπίθεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του α'τριμήνου

08:16 - 21 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Όμιλος Fourlis: Στην αντεπίθεση μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του α'τριμήνου
Για τους στόχους του Ομίλου Fourlis, ώστε να επανέλθει σε ανοδικούς ρυθμούς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για το λιανεμπόριο, ενημερώθηκαν την Τετάρτη μέσω τηλεδιάσκεψης οι αναλυτές, μετά την προχθεσινή ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει προδιαγράψει ένα αρνητικό δεύτερο τρίμηνο για την τρέχουσα χρήση, ωστόσο εκτιμάται ότι οι απώλειες δύνανται να περιοριστούν μέσα στον επόμενο μήνα και προσβλέπει σε ένα πολύ δυνατό τρίτο τρίμηνο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις του ήταν ενισχυμένες κατά 6% το πρώτο δίμηνο του έτους, με την τάση αυτή να αντιστρέφεται στην συνέχεια, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Όμιλο, τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας αποτελούν η δυναμική είσοδος στην αγορά του real estate, καθώς και η περαιτέρω αξιοποίηση της σημαντικής παρακαταθήκης των διαδικτυακών αγορών.

Ειδικότερα, στα άμεσα σχέδια της διοίκησης της εισηγμένης περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του κέντρου logistics για την εξυπηρέτηση της αλυσίδας Intersport, τόσο online όσο και των φυσικών της καταστημάτων. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα λειτούργησε το νέο flagship κατάστημα της αλυσίδας επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες σε ένα νέο περιβάλλον ασφαλών αγορών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, στο πεδίο του real estate, προωθείται το άνοιγμα του πρώτου μεσαίου μεγέθους καταστήματος ΙΚΕΑ, συνολικού εμβαδού 8.000 τμ, στην Βάρνα της Βουλγαρίας, μέσα στον Σεπτέμβριο καθώς και η ενίσχυση του online καναλιού πωλήσεων για το σύνολο των αλυσίδων που ελέγχει.

Τέλος, όπως ενημερώθηκαν οι αναλυτές, μικρή καθυστέρηση αναμένεται στο άνοιγμα του πρώτου σημείου Athlete’s Foot στην Ρουμανία, που όμως θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.