ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλείνει για δύο χρόνια το Πόρτο Καρράς

08:50 - 27 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Κλείνει για δύο χρόνια το Πόρτο Καρράς
Για δύο χρόνια κλείνει Πόρτο Καρράς, όπως αναφέρουν πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα της Belterra Investments του Ιβάν Σαββίδη, που απέκτησε το εμβληματικό συγκρότημα μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Στέγγου.

Στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το επενδυτικό πλάνο του Σαββίδη που προβλέπει την ριζική ανακαίνιση και αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, του περιβάλλοντος χώρου και όλων των άλλων υποδομών, με το ύψος του να υπερβαίνει τα 120 εκ. ευρώ. Πρόκειται όμως για ανατροπή του μέχρι πρότινος σχεδιασμού καθώς η πλευρά Σαββίδη σκόπευε φέτος να λειτουργήσει τη μία από τις δύο μονάδες του συγκροτήματος. Ωστόσο, σε συναντήσεις που υπήρξαν πριν από λίγες ημέρες με τα σωματεία των εργαζομένων, ανακοινώθηκε ότι τελικά το Πόρτο Καρράς θα κλείσει όχι μόνο για την τρέχουσα, αλλά και για την επόμενη σεζόν, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του.

Στον απόηχο αυτής της απόφασης, προέκυψαν σοβαρές διαφωνίες επί των εργασιακών ζητημάτων και των αποζημιώσεων, δεδομένου ότι πλέον δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για την επόμενη μέρα των εργαζομένων (στα ξενοδοχεία, το καζίνο και τις άλλες υποδομές) του συγκροτήματος. 

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να είναι θολό το τοπίο γύρω από τη συμφωνία πώλησης που έκλεισε με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 205 εκ. ευρώ, περιλαμβανομένων και των 50 εκ. ευρώ για το δάνειο της Fortress που έχει ήδη εξοφληθεί από την πλευρά Σαββίδη. 

Τέλος, χθες έγινε γνωστή, μέσω αποσπάσματος πρακτικού του Δ.Σ. της Τεχνικής Ολυμπιακής, «η παρέλευση απράκτου της κατ' άρθρο 100 παρ. 3 του Ν.4548/2018  παρεχόμενης δεκαήμερης προθεσμίας για την ενάσκηση από μετόχους της εταιρίας του δικαιώματος σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης, με θέμα την παροχή εγγύησης και ασφάλειας υπέρ της θυγατρικής εταιρείας T. O. INTERNATIONAL HOLDING Ltd, σύμφωνα με το από 14.04.2020 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:56 - 27 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.