ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Edison: Η αξία της Mytilineos δεν αποτυπώνει τα πραγματικά μεγέθη Κύριο

14:59 - 03 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Edison: Η αξία της Mytilineos δεν αποτυπώνει τα πραγματικά μεγέθη
Παρότι ο όμιλος Mytilineos θα βρεθεί απέναντι σε προκλήσεις το 2020, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου δείχνουν την ανθεκτικότητα του ομίλου, επισημαίνει σε σχετική έκθεσή της η ιταλική επενδυτική εταιρεία Edison.

Ειδικότερα, η Edison σημειώνει ότι αν και το 2020 θα είναι χρονιά-πρόκληση, εντούτοις οι τρέχουσες αξίες της Mytilineos δεν αποτυπώνουν τα πραγματικά της μεγέθη. Όπως εξηγεί, η έμφαση που δίνει η εταιρεία στον έλεγχο του κόστους, η προμήθεια φυσικού αερίου που πραγματοποιεί σε ανταγωνιστικές τιμές αλλά και οι νέες αναπτυξιακές της πρωτοβουλίες στις ΑΠΕ θα μετριάσουν ορισμένες από τις επιπτώσεις του COVID-19 και θα την ωθήσουν στην ανάπτυξη. 

Όπως αναφέρεται, εν μέσω πανδημίας, η Mytilineos κράτησε όλες τις κύριες εγκαταστάσεις παραγωγής της πλήρως λειτουργικές, δεν υπήρξαν σημαντικές διακοπές στην προμήθεια πρώτων υλών ή την παράδοση των προϊόντων της σε τελικούς πελάτες και δεν υπήρξαν καθυστερήσεις πληρωμή πελατών.

Η Edison προβλέπει ότι τα EBITDA του 2020 θα διαμορφωθούν σε 282 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 133 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αναμένεται ότι θα φθάσουν φέτος στα 2.124 εκατ. ευρώ και το 2021 θα ανέλθουν στα 2.644 εκατ., ενώ το χρέος θα διαμορφωθεί το 2020 στα 528 εκατ. και το 2021 στα 612 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, το 2021, η εταιρεία θα σημειώσει ρεκόρ EBITDA στα 339 εκατ, ευρώ ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019, και καθαρά κέρδη 170 εκατ. ευρώ, επίσης πάνω από κάθε προηγούμενη χρονιά, τονίζεται στην έκθεση. 

mmmmyt

mmytil

Μάλιστα, η Edison αναθεωρεί την τιμή-στόχο της μετοχής στα 12,2 με 12,5 ευρώ, επίπεδα άνω του 70%, συγκριτικά με την τρέχουσα τιμή.

Επίσης, οι χαμηλές τιμές φυσικού αερίου προσφέρουν μια ευκαιρία για τη Mytilineos να αντέξει στην πίεση των τιμών στη μεταλλουργία, και σε συνδυασμό με τον συνεχιζόμενο έλεγχο του κόστους να παρουσιάσει σημαντικά περιθώρια κέρδους και πλεονέκτημα στην δραστηριότητα προμήθειας ενέργειας.

Η εικόνα μετά το 2020

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Edison, αναμένεται συνεχής ανάπτυξη της δραστηριότητας των ΑΠΕ και της προμήθειας ενέργειας αλλά και περαιτέρω μείωση του κόστους.

Στην αύξηση των κερδών από το 2022 θα συμβάλει τα μέγιστα η νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου (CCGT), που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Η δραστηριότητα των ΑΠΕ συνεχίζει να επεκτείνεται και αναμένονται επιπλέον 35MW ισχύος μέσα στο 2020 αυξάνοντας την ισχύ στα 245MW έως το τέλος του έτους. Στο πρώτο τρίμηνο η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε κατά 17,5% στα 141GWh (και η εκτίμηση της Edison είναι ότι θα αυξηθεί κατά 30% στα 560GWh στο σύνολο του 2020).

Τέλος, αναφέρεται ότι οι προοπτικές για τον τομέα Renewable and Storage Development (RSD) είναι σημαντικές καθώς απευθύνεται στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλιακή ενέργειας και υποδομών αποθήκευσης παγκοσμίως. Αυτή η επιχείρηση προσφέρει τη δυνατότητα για υψηλότερα περιθώρια από την παραδοσιακή δραστηριότητα EPC, με χαμηλότερο κίνδυνο και μικρότερες περιόδους κατασκευής και επίσης επωφελείται από το γεγονός ότι διαθέτει ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων γεωγραφικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:22 - 03 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.