ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση Σταϊκούρα-Γεωργιάδη σε ξένους επενδυτές στο roadshow του Χρηματιστηρίου

08:18 - 16 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Κάλεσμα σε ξένους επενδυτές απηύθυναν τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου οι επενδυτές να εκμεταλλευτούν τη μείωση φορολογικών συντελεστών και την κατάργηση της γραφειοκρατίας, με προσαρμογή της οικονομίας στα νέα δεδομένα εν μέσω πανδημίας.

Η πρόσκληση των δύο υπουργών έγινε στο πλαίσιο του ένατου φόρουμ, που οργανώνει η ΕΧΑΕ με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και στο οποίο θα παρουσιαστούν σήμερα σε Αμερικανούς διαχειριστές και εκπροσώπους funds 29 εισηγμένες. Η εκδήλωση λόγω Covid-19 πραγματοποιείται διαδικτυακά, ενώ κάθε χρόνο η ελληνική αποστολή με τα μέλη της κυβέρνησης του Χρηματιστηρίου και των εποπτικών αρχών πραγματοποιείτο στη Νέα Υόρκη.

Σταϊκούρας: Τον Ιούλιο στη Βουλή το ν/σ για την εταιρική διακυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στάθηκε στην επιτυχή έκδοση δεκαετούς ομολόγου και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω της πανδημίας. Ειδικά ως προς το πρώτο, το χαμηλό επιτόκιό του, που χθες κατρακύλησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στη χώρα και τις δυνατότητές της.

Ο κ. Σταϊκούρας, ανέλυσε το πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο περιλαμβάνει μείωση φορολογικών συντελεστών, αλλά και την προώθηση των μεγάλων έργων όπως το Ελληνικό. Είπε ακόμα πως τον Ιούλιο θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εταιρική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση του χρηματιστηρίου.

Γεωργιάδης: Ξεκινάει και επίσημα το Ελληνικό

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στάθηκε στη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, ένα θέμα για το οποίο οι περισσότεροι επενδυτές και αναλυτές ζητούσαν ενημέρωση. «Πλέον ξεκινάει και επίσημα το Ελληνικό καθώς δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και οι τελευταίες αποφάσεις και έτσι μπορεί να αρχίσει η κατεδάφιση κτιρίων», δήλωσε.

Όπως είπε, «ξεπεράσαμε σημαντικές δυσκολίες που δεν περιμέναμε ούτε εμείς πως θα υπήρχαν, αλλά με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπουργών πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις και η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες». Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως με αυτόν τον τρόπο θα στείλουμε το μήνυμα ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση το κάνει.

Ο υπουργός Επενδύσεων αναφέρθηκε και σε άλλες επενδύσεις που δεν προχωρούσαν και τώρα προχωρούν αλλά και στους διαγωνισμούς για την ΕΛΒΟ και τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

Μέσα στο έτος θα γίνει και ο διαγωνισμός για την ανέγερση καζίνου και ξενοδοχείου στις Γούρνες Ηρακλείου, μίας επένδυσης που θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Pyatt: Ο λόγος που η Microsoft θέλει να έρθει στην Ελλάδα

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στους νόμους που έχει περάσει η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για εκσυγχρονισμού του κράτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, ανέφερε πως αν και το Χρηματιστήριο έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος μέχρι τα επίπεδα Δεκεμβρίου 2019.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, στάθηκε στον τρόπο που αντέδρασε η Ελλάδα στην πανδημία, αφού έγινε λόγος συζήτησης παγκοσμίως. Ο τρόπος αυτός δημιουργεί εμπιστοσύνη όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και τις επενδύσεις. Επίσης ανέφερε πως όσα δεν έγιναν επί σειρά ετών γίνονται τώρα.

Τέλος, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο λόγος που η Microsoft θέλει να έρθει στην Ελλάδα, είναι λόγω των κινήσεων της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό και ψηφιοποίηση του κράτους. 

«Μέσα στην κρίση, η Ελλάδα κατάφερε να γίνει μία κανονική χώρα στην Ευρωζώνη και να μην υπάρχουν ανησυχίες όπως για τη σταθερότητα των τραπεζών, το χρέος κ.α. που υπήρχαν πριν 4 χρόνια», τόνισε ο κ. Pyatt.

Το επενδυτικό φόρουμ θα ολοκληρωθεί στις 18/6 και συμμετέχουν οι εξής εισηγμένες: ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Cenergy, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Κρι-Κρι, Lamda, Motor Oil, Εθνική, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, ΟΛΠ, Prodea, ΔΕΗ, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Viohalco και Πλαστικά Θράκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:24 - 16 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.