ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Μείωση του κόστους και βελτιωμένα επιτόκια

13:40 - 19 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
ΑΔΜΗΕ: Μείωση του κόστους και βελτιωμένα επιτόκια
Ευνοϊκότερα επιτόκια και συμπίεση του κόστους δανεισμού πετυχαίνει η εταιρεία μέσω της αναχρηματοδότησης δύο κοινοπρακτικών δανείων, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1,5 εκατ. ευρώ για το 2020.

Από κοινού με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, EUROBANK, ALPHA και ΠΕΙΡΑΙΩΣ) προχωρά σε αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανείου ύψους 203,5 εκατ. ευρώ, με το νέο επιτόκιο να διαμορφώνεται σε 2,4 %, μειωμένο κατά 60 μονάδες βάσης από το προηγούμενο 3 %. Το νέο επιτόκιο έχει αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2020.

Την ίδια διαδικασία είχε πραγματοποιήσει και νωρίτερα φέτος με την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου των ιδρυμάτων Bank of China και Industrial and Commercial Bank of China ύψους 154,8 εκατ. ευρώ, μειώνοντας το κόστος δανεισμού από 2,4% σε 2,1%.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Η ουσιαστική βελτίωση των όρων χρηματοδότησης του Διαχειριστή είναι απόρροια της έγκαιρης αξιοποίησης των ευνοϊκών χρηματοδοτικών συνθηκών που επικράτησαν στα τέλη του προηγούμενου έτους, σε συνδυασμό με την ισχυρή πιστοληπτική του ικανότητα. Βασική μας προτεραιότητα, πέραν της έγκαιρης υλοποίησης του επενδυτικού μας σχεδίου, είναι η διασφάλιση των βέλτιστων όρων χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τον εξορθολογισμό των λειτουργικών μας δαπανών».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 19 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.