ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αμερικανικό fund μεταβιβάζεται η Singular Logic

08:29 - 23 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Σε αμερικανικό fund μεταβιβάζεται η Singular Logic
Στον έλεγχο του αμερικανικού fund Skybox περνά η Singular Logic μετά τον έλεγχο των υποψηφίων αγοραστών που αξιολογήθηκαν από τη MIG, σε συνεννόηση με την πιστώτρια τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Euroxx χρηματιστηριακή ήταν ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος στη διαδικασία πώλησης.

Το αμερικανικό fund εδρεύει στην Καλιφόρνια και έχει ως ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο τον ισραηλινής καταγωγής Γκίντι Κοέν που υπέβαλε τη μεγαλύτερη προσφορά στο διαγωνισμό για την πώληση της κατά 99,61% θυγατρικής εταιρείας του επιχειρηματικού ομίλου της MIG.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγες ώρες με την skybox να έχει προσφέρει το μεγαλύτερο τίμημα από όλους τους άλλους υποψήφιους μνηστήρες προκειμένου να αποκτήσει τον πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην Singular Logic χωρίς να βαρύνεται με δανειακά βάρη αλλά και χωρίς ταμειακά διαθέσιμα.

Για πολλούς το αμερικανικό fund αποτελεί στοιχείο έκπληξης από τη στιγμή κατά την οποία εκδήλωσε πρόθεση να ενδιαφερθεί για την εταιρεία λίγο πριν από την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών αλλά εν τέλει οι εξελίξεις πιστοποιούν ότι ήταν από τους μνηστήρες που την ήθελε περισσότερο.

Ειδικός στον τομέα της πληροφορικής και των τεχνολογικών εξελίξεων εν γένει ο Γκίντι Κοέν έχει κάνει σπουδές στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, έχει αποκτήσει master ενώ το 2002 ίδρυσε το fund μετά από επιτυχημένη καριέρα σε εξειδικευμένες αμερικανικές εταιρείες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την ίδρυση του fund ο Κοέν ήταν CEO της Vigil Technologies, η οποία προσέφερε αναλυτικές λύσεις στην αγορά για τις εταιρείες του Global 2000.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία για την πώληση της Singular Logic το αμερικανικό fund θα προχωρήσει σε επιβεβαιωτικό due diligence και εκτιμάται ότι σε περίπου 3 εβδομάδες θα έχει υπάρξει η πλήρης ολοκλήρωση του deal. Τουλάχιστον επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του τιμήματος αν και οι πληροφορίες λένε ότι αυτό κρίνεται ικανοποιητικό. Η Singular Logic που απασχολεί 430 άτομα , εκτός από την τεχνογνωσία που διαθέτει σε ό,τι αφορά την υποστήριξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο, κατέχει μεγάλα μερίδια στο Software για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στα ολοκληρωμένα έργα, όπως επίσης και σε καθετοποιημένες αγορές του κλάδου, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο  επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Ειδικά μάλιστα τώρα που τα έργα ψηφιοποίησης στη χώρα ανεβάζουν ρυθμούς, όπως τουλάχιστον καταδείχθηκε εν μέσω της πανδημίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.