ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lamda Development: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου €320 εκατ. Κύριο

19:55 - 23 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Lamda Development: Προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου €320 εκατ.
Η Lamda Development ανακοίνωσε την Τρίτη, 23 Ιουνίου, ότι τo Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ποσού έως €320.000.000, με ελάχιστο ποσό €270.000.000 (το Ομολογιακό Δάνειο), τη διάθεση των ομολογιών μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα και την εισαγωγή των ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς των ομολογιών του στο επενδυτικό κοινό, θα διαμορφωθεί κατόπιν λήψης της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η υλοποίηση της συναλλαγής θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

Οι ειδικότεροι όροι του Ομολογιακού Δανείου και της δημόσιας προσφοράς θα περιληφθούν στο Πρόγραμμα Κοινού Ομολογιακού Δανείου και στο Ενημερωτικό Δελτίο, που θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα τεθούν στη διάθεση του επενδυτικού κοινού. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την έκδοση του Ομολογιακού Δανείου με επόμενες ανακοινώσεις της.

Η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου αποτελεί ορόσημο για την δρομολόγηση της επένδυσης του Ελληνικού. Κι αυτό διότι εντός του 2020 και πιθανότατα στο τέλος του φθινοπώρου η διοίκηση της Lamda Development αναμένει τις τελικές υπογραφές για το Ελληνικό. Παράλληλα, όπως σημειώθηκε κατά την παρουσίαση της Lamda Development, η οποία συμμετείχε στο ένατο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη, οι προκαταρκτικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει κι εντός του Ιουνίου ξεκινούν και οι κατεδαφίσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός κ. Νίκος Παπαθανάσης ξεναγήθηκαν στο χώρο, απ' όπου θα ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις κτιρίων στο Ελληνικό και ενημερώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda Development κ. Οδυσσέα Αθανασίου (φωτο) για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του μεγάλου έργου.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:15 - 23 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.