ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθανασίου (Lamda Development): Ξεκίνησαν εργασίες στο Ελληνικό-Τον Ιούλιο έκδοση ομολόγου Κύριο

14:29 - 24 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Αθανασίου (Lamda Development): Ξεκίνησαν εργασίες στο Ελληνικό-Τον Ιούλιο έκδοση ομολόγου
«Στην ουσία το Ελληνικό έχει αρχίσει ήδη, έστω κι αν τα πρώτα έργα δεν είναι …θορυβώδη. Επιπλέον, εδώ και αρκετούς μήνες έχουν ξεκινήσει οι μελέτες, ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα με τα έργα υποδομών. Δε θα περιμένουμε να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών ώστε να ξεκινήσουμε τον σχεδιασμό για τις υποδομές» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας.

«Είμαστε πανέτοιμοι οικονομικά για τα έργα της επόμενης πενταετίας στο Ελληνικό (σ.σ. η πρώτη φάση αναμένεται να προσεγγίσει τα 2 δισ. ευρώ), όχι μόνο για τον πρώτο χρόνο. Σε λίγο θα αρχίσουν και οι μελέτες για τα κτίρια, όταν έχει ισοπεδωθεί πλήρως ή έκταση», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης είπε: «Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο όπου αναμένεται να πληρωθούν όλοι οι όροι για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων επί της έκτασης του πρώην αεροδρομίου. Οι πρόδρομες εργασίες ξεκινούν πιο άμεσα ώστε να εξοικονομηθεί χρόνος. Είναι η πρώτη φορά στην ετήσια γενική συνέλευση, από το 2015, όπου δεν αναφερόμαστε σε προσδοκίες αλλά σε βεβαιότητα».

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι το νέο εταιρικό ομόλογο ποσού έως 320 εκατ. ευρώ, με ελάχιστο ποσό 270 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

«Θα εκδώσουμε ομολογίες χαμηλού ποσού και ο λόγος για τον οποίο δεν εκδίδουμε ευρωομόλογο είναι ότι στηριζόμαστε στο σκεπτικό να μπει και ο κάθε μέσος Έλληνας επενδυτής. Λογικά τον Ιούλιο θα ολοκληρώσουμε την έκδοση» επεσήμανε ο κ. Αθανασίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 24 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.