ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Είσοδος της G. Arvanitakis Group Plc στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

15:43 - 25 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Είσοδος της G. Arvanitakis Group Plc στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Ακόμη μια εταιρία με θυγατρικές στην Ελλάδα, έλαβε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Χ.Α.Κ.) (www.neaxak.com), με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts A.E. (www.camex.gr).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Capital Markets Experts, πρόκειται για την εταιρεία G. Arvanitakis Group Plc (www.arvanitakisgroup.com), η οποία προηγουμένως είχε προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 19.661.520 και θα εισάγει στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, προς διαπραγμάτευση 19.662.520 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ.

H G.Arvanitakis Group Plc αποτελεί Holding Ομίλου, με έμμεσες και άμεσες συμμετοχές, σε 4 κυπριακές και 8 ελληνικές εταιρείες, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και των ξενοδοχείων, επενδύοντας κυρίως σε ακίνητα που βρίσκονται σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας. Μερικά από τα assets του Ομίλου είναι το τα ξενοδοχεία ‘My mykonos Hotel, ΄Livin Mykonos Boutique Hotel’, to ‘Azur Suites Aparthotel’ στο κέντρο της Γλυφάδας και το ‘Azur Hotel’ στον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Στα επενδυτικά ακίνητα καταγράφονται μεταξύ άλλων το upscale εμπορικό κέντρο MyMall στην Μύκονο και ένα από τα κεντρικότερα ακίνητα στην χώρα της Μυκόνου (πρώην Hotel Filippi), τα οποία είναι μισθωμένα σε επιλεγμένες επιχειρήσεις. Στα άμεσα μελλοντικά έργα, συμπεριλαμβάνεται η ανάπτυξη κτιρίου γραφείων στο κέντρο της Γλυφάδας και η κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Μύκονο. Στόχος του ομίλου είναι η δημιουργία υπεραξίας μέσα από την εύρεση επενδυτικών ευκαιριών στο χώρο των ξενοδοχείων και των επενδυτικών ακινήτων.

Βασικός μέτοχος είναι ο επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Αρβανιτάκης ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης και σε άλλες χώρες στο εξωτερικό.

Η G. Arvanitakis Group, αποτελεί τη 13η εταιρεία, η οποία εισάγεται με σύμβουλο την Capital Markets Experts (CAMEX), γεγονός που την καθιστά, ως μακράν την πρώτη εταιρεία σε εισαγωγές στη Ν.Ε.Α. Αγορά του Χ.Α.Κ., ενώ παραμένει σταθερά ο μεγαλύτερος Nominated Advisor της αγοράς με 11, πλέον, ενεργές εταιρείες στο ταμπλό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.