ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intracom: Στρατηγική επιλογή η παρουσία στον κλάδο της ενέργειας

10:18 - 29 Ιουν 2020 | Αναλύσεις
Intracom: Στρατηγική επιλογή η παρουσία στον κλάδο της ενέργειας
Η INTRACOM HOLDINGS ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND, στην CUBICO SUSTAINABLE INVESTMENTS (Cubico), κορυφαία εταιρία στον κλάδο των ανανεώσιµων πηγών ενέργειας παγκοσµίως.

Η Κ -WIND, ανέπτυξε και λειτουργεί από το 2015, αιολικό πάρκο δυναµικότητας 21MW στην περιοχή Στέρνιζα του νοµού Βοιωτίας. H επέκταση του αιολικού πάρκου κατά 12MW αποτελεί επίσης µέρος της συναλλαγής και η έναρξη της κατασκευής της αναµένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.

Το βασικό τίμημα της συναλλαγής, ως έχει διαμορφωθεί με βάση τα προβλεπόμενα στην ως άνω δεσμευτική συμφωνία, ανέρχεται στο ποσό των € 18.373.606, εκ του οποίου ποσό € 15.508.199 καταβλήθηκε κατά την ολοκλήρωσή της και ποσό € 2.865.407 θα καταβληθεί εντός τριετίας από την επέλευσή της. Το βασικό τίμημα ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω μετά την ενδεχόμενη ικανοποίηση σχετικών συμβατικών όρων.

Επίσης, προβλέπεται πρόσθετο (επιπλέον) τίμημα ποσού € 1.000.000 καταβλητέο σε περίπτωση ολοκλήρωσης της επέκτασης ισχύος κατά 12 MW του υφιστάμενου αιολικού πάρκου

Ο κ. Δηµήτρης Κλώνης, Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου INTRACOM HOLDINGS ανέφερε σχετικά:

«Ολοκληρώσαµε µια επιτυχηµένη συναλλαγή µε ένα διεθνή επενδυτικό όµιλο, επιβεβαιώνοντας για άλλη µια φορά την επιλογή και τη δυνατότητα του Οµίλου INTRACOM να συνεργάζεται µε τις ηγέτιδες εταιρίες διεθνώς. Είµαστε πολύ ικανοποιηµένοι που συνεργαστήκαµε µε την Cubico και καταφέραµε, παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαµορφώθηκαν λόγω COVID, να ολοκληρώσουµε τη συναλλαγή µε επιτυχία. Η παρουσία στον κλάδο της Ενέργειας εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική επιλογή του Οµίλου και σκοπεύουµε να διερευνήσουµε τις δυνατότητες επανεπένδυσης στο χώρο.»

Τελευταία τροποποίηση στις 10:25 - 29 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.