ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει την επένδυση της ElvalHalcor στα Οινόφυτα Κύριο

10:00 - 15 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
Ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζει την επένδυση της ElvalHalcor στα Οινόφυτα
Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της νέας γραμμής παραγωγής της ElvalHalcor στα Οινόφυτα Βοιωτίας, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επένδυση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, αφορά την εγκατάσταση τετραπλού θερμού ελάστρου στη γραμμή παραγωγής έλασης αλουμινίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στις 18:30 και θα απευθύνει ομιλία στην παρουσίαση της νέας επένδυσης της ΕΛΒΑΛ, που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της εταιρείας. Η ΕΛΒΑΛ αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor S.A. Η ElvalHalcor είναι ένας από τους πλέον κορυφαίους και αξιόπιστους κατασκευαστές προϊόντων αλουμινίου και χαλκού στον κόσμο και o μοναδικός παραγωγός έλασης αλουμινίου στην Ελλάδα.

Οι στόχοι του έργου

Το έργο της ElvalHalcor θα έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της παραγωγικής ικανότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου και θα κατατάξει την εταιρεία στους κορυφαίους παραγωγούς φύλλου αλουμινίου στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα έργο προσαρμοσμένο στις ανάγκες προστασίας του περιβάλλοντος και την παγκόσμια στρατηγική για τη χρήση περισσότερο βιώσιμων, ανακυκλώσιμων, ελαφρύτερων και ενεργειακά αποδοτικότερων υλικών σε σημαντικούς τομείς, όπως η συσκευασία και οι μεταφορές.

Η ElvalHalcor έχει ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν το ξέσπασμα της κρίσης του COVID-19 την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου της, ενώ παράλληλα προχωρά στη δεύτερη φάση του έργου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει δρομολογήσει και δεύτερη επένδυση, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια για την εγκατάσταση ψυχρού ελάστρου, αυξάνοντας περαιτέρω το παραγωγικό δυναμικό στους 500.000 τόνους, συνολικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:06 - 15 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.