ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intrakat: Ξεπερνά τα 500 εκατ. το ανεκτέλεστο-Οι νέοι αναπτυξιακοί στόχοι

13:50 - 17 Ιουλ 2020 | Αναλύσεις
Intrakat: Ξεπερνά τα 500 εκατ. το ανεκτέλεστο-Οι νέοι αναπτυξιακοί στόχοι
Στην ανάγκη άμεσης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις αλλά και έργα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τάχιστα οι επιπτώσεις από την πανδημία, που έπληξε όλο τον πλανήτη, αναφέρθηκε η Διοίκηση του Ομίλου Intrakat κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Συνέλευσης.

Ο κ. Δημήτρης Κούτρας, Πρόεδρος της Intrakat, δήλωσε: «Την περασμένη χρονιά είχαμε συνέχιση της ανοδικής μας πορείας με αύξηση του τζίρου και των αποτελεσμάτων. Το ανεκτέλεστο των έργων που συγκεντρώσαμε και συγκεντρώνουμε σ΄ αυτή την δύσκολη περίοδο θα βοηθήσει την συνέχιση αυτής της πορείας. Αλλά και η προίκα με την αγορά όλου του εξοπλισμού της ΑΕΓΕΚ με οργανωμένες εγκαταστάσεις συνεργείων - αποθήκης θα μας δώσει δυνατότητες αύξησης της παραγωγικότητας μας κατά την εκτέλεση των έργων»

O κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, τόνισε στην ομιλία του: «Η Intrakat μέλος του πολυεθνικού ομίλου Intracom Holdings διαθέτει και την ικανότητα και την ευελιξία και την δυναμική που απαιτείται ώστε να αναπροσαρμόσει με επιτυχία αν και όπου χρειαστεί το αναπτυξιακό της πλάνο ώστε να συνεχίσει την ανοδική της πορεία που την έφερε μεταξύ των ισχυρών εταιρειών του κλάδου».

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία ο κ. Σουρέτης τόνισε ότι έχουμε υποχώρηση του ΑΕΠ λόγω του υγειονομικού φαινομένου COVID 19 καθώς και ότι οι επιπτώσεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα έρχονται με χρονική καθυστέρηση και οι προβλέψεις - παρά τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις στήριξης – μοιάζουν δυσοίωνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τρεις πυλώνες στους οποίους θα κατευθυνθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς τα κράτη μέλη:

  • στήριξη των κρατών μελών για να ανακάμψουν, δηλαδή ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων με αύξηση των πόρων του Ταμείου Συνοχής
  • παροχή πόρων για ιδιωτικές επενδύσεις με εργαλεία όπως η ανακεφαλαιοποίηση υγιών εταιρειών
  • ενίσχυση προγραμμάτων στον τομέα της Έρευνας και Καινοτομίας, με διάρκεια από το 2021 μέχρι το 2027 και με προτεινόμενο προϋπολογισμό 100 δισ. Ευρώ, που ενεργοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

διευκρινίζοντας όμως ότι: «Τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης δεν είναι έτοιμα, δεν υπάρχουν ώριμες προτάσεις, ενώ παράλληλα οι Ελληνικές Τράπεζες παρά την στήριξη και τα κονδύλια που τους διετέθησαν, εμφανίζονται από απρόθυμες έως αρνητικές να στηρίξουν με ευέλικτες διαδικασίες την πραγματική οικονομία.»

Όσον αφορά τους νέους αναπτυξιακούς στόχους της Intrakat ανέφερε ότι πέραν των δημοσίων έργων υποδομής, επικεντρώνονται κυρίως σε έργα ΣΔΙΤ, περιβαλλοντικά και δίκτυα next generation access. Στον κατασκευαστικό τομέα, τα προς υπογραφή έργα ανέρχονται σε 208,6 εκ. ευρώ, με την Ιntrakat να έχει αναλάβει πρόσφατα έργα ύψους 76,2 εκ. ευρώ και το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων να ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ περίπου. Επιπλέον η εταιρεία συμμετέχει σε διάφορους διαγωνισμούς έργων ύψους 350 εκ. ευρώ των οποίων το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται εντός του 2020.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.