ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Θετικό σημάδι η αύξηση του μέσου ημερήσιου όγκου

10:18 - 02 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Θετικό σημάδι η αύξηση του μέσου ημερήσιου όγκου
Με κέρδη και εμφανείς αγοραστές στον τραπεζικό κλάδο έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ. Ο μέσος ημερήσιος όγκος 5 ημερών υπερέβη τον μέσο ημερήσιο όγκο των 20 ημερών, κάτι που δεν έχει συμβεί τον τελευταίο μήνα και σίγουρα λαμβάνουμε ως θετικό για την αγορά στην παρούσα φάση.

Αυτά αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή, Νίκος Καυκάς, και συμπληρώνει:

Ο δείκτης μεταποίησης PMI (Markit) εμφανίστηκε αυξημένος στο 49,4 για τον Αύγουστο, αλλά ακόμα βρίσκεται σε περιοχή συρρίκνωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Σχετικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurobank σημειώνουμε την διατήρηση των καθαρών εσόδων από τόκους (+0,6%) και την σημαντική αύξηση των εσόδων από προμήθειες στα 180 εκ ευρώ +15,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Η τελική γραμμή ήταν αρνητική κατά 1166εκ ευρώ, λόγω της ζημιάς από τις συναλλαγές  με Cairo & FPS (-1334εκ ευρώ), αλλά πλέον ο δείκτης ΜΕΑ βρίσκεται στο 15,3%, το χαμηλότερο στην ελληνική αγορά.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 176εκ. Ευρώ, ενώ η σημαντική βελτίωση της ποιότητας του ισολογισμού, έστω και με χαμηλότερα ενσώματα ίδια κεφάλαια, ανοίγει τον δρόμο για σταδιακές αναβαθμίσεις στον τίτλο, σε συνάρτηση πάντα και με την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.