ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet:Όλα έτοιμα για την εξαγορά χρέους από τον Όμιλο United

21:31 - 02 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Forthnet:Όλα έτοιμα για την εξαγορά χρέους από τον Όμιλο United
Έτοιμη να ξεκινήσει είναι η εξαγορά χρέους της Forthnet, μετά και την ενημέρωση που έλαβε η εταιρεία από τον αγοράστη, όμιλο United, ότι διευθετήθηκαν οι οικείες κανονιστικές προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Ειδικότερα, στην ενημέρωση που έλαβε η εταιρεία, επισημαίνεται η βούληση του αγοραστή για μετατροπή των μετατρέψιμων ομολογιών σε κοινές μετοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

Στις 29 Μαϊού 2020 ο Όμιλος United συμφώνησε να αγοράσει από τις Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Attica Bank όλες τις υφιστάμενες απαιτήσεις που κατέχουν οι Πωλητές σε βάρος της Εταιρείας (και της σημαντικότερης θυγατρικής της Εταιρείας, Forthnet Media A.E.), όλες τις μετατρέψιμες ομολογίες που κατέχουν οι Πωλητές και όλες τις κοινές μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουν οι Πωλητές.

Την ίδια ημέρα, η Εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι, κατόπιν πλήρωσης των οικείων προϋποθέσεων, ο Αγοραστής θα εξαγόραζε αρχικά μέχρι το 50% περίπου των Μετατρέψιμων Ομολογιών και όλες τις Δανειακές Απαιτήσεις, και ότι θα προχωρούσε σε μεταγενέστερο στάδιο στην εξαγορά των υπολειπόμενων Μετατρέψιμων Ομολογιών και των Πωλούμενων Μετοχών.

Νωρίτερα σήμερα, η Εταιρεία ενημερώθηκε από τον Αγοραστή ότι οι σχετικές κανονιστικές προϋποθέσεις έχουν πληρωθεί και τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα προχωρήσουν προσηκόντως στην ολοκλήρωση της Συναλλαγής Εξαγοράς Χρέους σε πρώτο στάδιο. Σύμφωνα με την ως άνω ενημέρωση, η ολοκλήρωση αναμένεται να λάβει χώρα την ή περί την 8η Σεπτεμβρίου 2020. Η Εταιρεία ενημερώθηκε επίσης ότι κατά ή περί την ημερομηνία ολοκλήρωσης, ο Αγοραστής θα εκκινήσει προσηκόντως τη διαδικασία μετατροπής των Μετατρέψιμων Ομολογιών σε κοινές μετοχές.

Περαιτέρω, ο Αγοραστής σύμφωνα με την γνωστοποίησή του «επαναλαμβάνει προς την Εταιρεία τη δέσμευσή του να εκτιμήσει όλες τις διαθέσιμες εναλλακτικές για την ανακεφαλαιοποίηση και την ουσιαστική μείωση του χρέους της Εταιρείας μέσω εκτενούς κεφαλαιοποίησης του χρέους και της εισφοράς νέων κεφαλαίων.

Οι ενέργειες αυτές, εφόσον ολοκληρωθούν, αναμένεται να εξαλείψουν το συνολικό χρέος της Εταιρείας και να παράσχουν σε αυτήν (την Εταιρεία) σημαντικούς επιπρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, που θα εξασφαλίσουν την οικονομική της σταθερότητα, την περαιτέρω κερδοφόρα ανάπτυξή της και τη δυνατότητα του Αγοραστή να υλοποιήσει τα στρατηγικά του πλάνα για την Εταιρεία.».

Η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε περαιτέρω εξέλιξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:13 - 03 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.