ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Πληρώθηκαν τα κουπόνια για τα δύο ομολογιακά δάνεια

08:24 - 16 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Intralot: Πληρώθηκαν τα κουπόνια για τα δύο ομολογιακά δάνεια
Στην αποπληρωμή και της δεύτερης δόσης για τα ομολογιακά δάνεια προχώρησε την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου, η Intralot. Η αποπληρωμή των εν λόγω κουπονιών έγινε στο πλαίσιο της έκδοσης των δύο ομολογιακών δανείων από την εισηγμένη, που αποπληρώνονται δύο φορές τον χρόνο (στις 15 Μαρτίου και στις 15 Σεπτεμβρίου κάθε χρονιάς).

Όσον αφορά το πρώτο ομολογιακό δάνειο, είναι 5ετές, έχει ονομαστική αξία 250 εκατ. ευρώ, βγήκε στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2016 και λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2021. Το σταθερό επιτόκιο για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι στο 6,75%.

Το δεύτερο ομολογιακό δάνειο είναι 7ετές, εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, έχει ημερομηνία λήξης το 2024 και η ονομαστική του αξία είναι 500 εκατ. ευρώ με ετήσιο επιτόκιο στο 5,25%.

Και οι δύο ομολογιακές εκδόσεις έχουν εισαχθεί και διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των αγορών που έχουν γίνει από την εταιρεία στο διάστημα των τελευταίων δύο ετών, το ανεξόφλητο υπόλοιπο της εισηγμένης ανέρχεται στα 473 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Intralot, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Δημητριάδης, είχε δηλώσει τα εξής για τις συζητήσεις που γίνονται με τους ομολογιούχους:

«Είμαστε σε ένα σημείο που δουλεύουμε σκληρά με τους συμβούλους μας. Ανταλλάσσουμε στοιχεία με τους συμβούλους των ομολογιούχων, αλλά ακόμη δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των συνομιλιών μας. Η προσπάθεια επιταχύνεται και σύντομα θα είμαστε σε θέση να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:14 - 16 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.