ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ/μετοχή βλέπει η Edison

13:59 - 16 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
ΟΠΑΠ: Τιμή-στόχο 9,5 ευρώ/μετοχή βλέπει η Edison
Η εικόνα του ΟΠΑΠ μετά τη λήξη της καραντίνας χαρακτηρίζεται ενθαρρυντική, όπως και η στάση της διοίκησης, η οποία προχωράει σε πολύ προσεκτικές κινήσεις για το υπόλοιπο του έτους. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων η Edison σε έκθεσή της για την τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ, η οποία έχει ανακάμψει από τα χαμηλά της τον μήνα Μάρτιο, αλλά έχει υποχωρήσει ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Edison, ο δείκτης EV/EBITDA για το 2021, το οποίο είναι το πρώτο έτος πλήρους ενοποίησης του Stoiximan, είναι 8,3x φορές ενώ η αποτίμηση με βάση το υπόδειγμα προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF) δείχνει στα 9,5 ευρώ/μετοχή, με δυνατότητα αύξησης κατά 2,2 ευρώ/μετοχή, στην περίπτωση που επιλυθούν τα θέματα με τα προκαταβεβλημένα φορολογικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,8 δισ. ευρώ του Ομίλου τον Οκτώβριο.

Tα έσοδα (GGR - Gross Gaming Revenue) του OΠAΠ λόγω της πανδημίας μειώθηκαν κατά 53,2%. Όπως αναμενόταν, το κόστος διαχειρίστηκε σωστά, έτσι ώστε η κερδοφορία του EBITDA να αποκατασταθεί μέχρι το τέλος της περιόδου και η παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών βελτιώθηκε σε σχετική βάση.

Μετά το lockdown, η συνολική ανάκαμψη χαρακτηρίστηκε «ενθαρρυντική», αλλά η διοίκηση επαναλαμβάνει μια προσεκτική προοπτική για το υπόλοιπο του έτους, δεδομένης της μακροοικονομικής αβεβαιότητας και της επανεμφάνισης της Covid-19 σε μέρη της χώρας.

Οι μικρές αλλαγές στις υποθέσεις τους έχουν ως αποτέλεσμα παρόμοιο EBITDA για το FY20 και μια μέτρια υποβάθμιση 3% το FY21, καταλήγει η Edison.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.