ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακραίνει ο κατάλογος των εισηγμένων που αποχωρούν από το ταμπλό Κύριο

13:40 - 22 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Μακραίνει ο κατάλογος των εισηγμένων που αποχωρούν από το ταμπλό
Ολοκληρώνεται και ο 9ος μήνας του 2020 και ήδη το Χρηματιστήριο μετρά 7 αποχωρήσεις-διαγραφές εισηγμένων από το ξεκίνημα της χρονιάς και ακόμη υπολείπονται οι τρεις τελευταίοι μήνες.

Το 2019 είχαμε 8 διαγραφές και 3 διαγραφές είχαν πραγματοποιηθεί το 2018. Από το 2015 το Χρηματιστήριο έχει πάψει να αποτελεί πόλο εισαγωγής νέων εταιριών αφού η φετινή είσοδος της Epsilon Net αποτελεί μετάταξη από την Εναλλακτική αγορά στην Κύρια αγορά.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί οι εξής εισηγμένες: στις 10 Ιανουαρίου η FG Europe, ακολούθησε η ΕΛΤΡΑΚ στις 12 Μαρτίου, ενώ στις 12 Ιουνίου διεγράφησαν 3 πρώην εισηγμένες (Νηρέας, Σελόντα και Καράτζης). Την 1η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η διαγραφή του Περσέα ενώ σε πορεία εξόδου είναι και η Newsphone αφού ο ιδιοκτήτης προχωρά σε δημόσια πρόταση για να οδηγήσει εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό η μετοχή.

Στις υποψήφιες προς διαγραφή εισηγμένες για το 2020 είναι κατ’ αρχάς η Σφακιανάκης η οποία αποχωρεί από το ΧΑ μέσα σε μία χρονιά που συνεχίζει να την βαραίνει ο υψηλός δανεισμός. Οι μέτοχοι-επενδυτές της Σφακιανάκης σίγουρα αισθάνονται πίκρα για μία μετοχή που εισήλθε με τις καλύτερες προδιαγραφές και αποχωρεί με σημαντικό discount αφήνοντας πολλές ζημιές στα χαρτοφυλάκια.

Μεγάλη πιθανότητα για να προχωρήσει εκτός χρηματιστηριακού ταμπλό συγκεντρώνει και το Ιασώ. Αυτό βέβαια εξαρτάται από τη πρόθεση του αμερικανικού fund Οaktree που έχει την πλειοψηφία.

Το 2019 διεγράφησαν από το χρηματιστηριακό ταμπλό οι εξής 8 εισηγμένες: Druckfarben, Νexans, Υγεία, Αιολική Επενδυτική, Μινωικές Γραμμές, Ανεμος/Grivalia, Κρητών Αρτος, Κανάκης, ενώ το 2018 είχαμε 3 διαγραφές (Αθηνά, Κορρές και Αιολική Επενδύσεων).

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.