ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Ισχυρό ενδιαφέρον για το έργο στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου-Οι «μνηστήρες»

09:16 - 25 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
ΑΔΜΗΕ: Ισχυρό ενδιαφέρον για το έργο στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου-Οι «μνηστήρες»
Ισχυρό ενδιαφέρον έχει προσελκύσει ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση του Κέντρου Υπερ-υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου, με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής ευστάθειας της Αττικής και την αποτροπή στο μέλλον πιθανών μπλακ-ουτ στο Λεκανοπέδιο.

Το έργο θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό καθώς, μέσω του νέου ΚΥΤ, θα ηλεκτριστεί και το «μεγάλο» καλώδιο της Κρήτης.

Από την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη συγκεκριμένη υποδομή, η οποία κλείνει αισίως τα 50 χρόνια ζωής, προέκυψαν τέσσερις υποψήφιοι «μνηστήρες», οι οποίοι θα διεκδικήσουν το έργο. Πρόκειται για τη Mytilineos και τις κοινοπραξίες TEPNA-Siemens, Electromec-Nari-GE και Dongfang-TBEA.

Μετά την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών που έχουν κατατεθεί θα ακολουθήσει η υποβολή των οικονομικών προσφορών και η αξιολόγησή τους.  

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί προβλέπει συμβασιοποίηση του έργου έως τις αρχές του 2021 ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί εντός του 2023 και να είναι η υποδομή έτοιμη για να «υποδεχθεί» το καλώδιο της μεγάλης ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής.

Στο εκσυγχρονισμένο ΚΥΤ θα στεγαστεί ο σταθμός μετατροπής συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο ρεύμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:30 - 25 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.