ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κτήμα Λαζαρίδη: Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2020

12:07 - 28 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Κτήμα Λαζαρίδη: Κερδοφόρο το πρώτο εξάμηνο του 2020
Σε τροχιά κερδοφορίας παρέμεινε το πρώτο εξάμηνο του 2020 το Κτήμα Λαζαρίδη, καταγράφοντας κέρδη μετά από φόρους 690 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 754 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Παράλληλα, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στο εξάμηνο σε 5.440 χιλ. ευρώ έναντι 6.386 χιλ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2019, παρουσιάζοντας μείωση 14,80%.

Τα μικτά κέρδη των μη βιολογικών στοιχείων κατά την υπό εξέταση περίοδο μειώθηκαν κατά 16,19% και ανήλθαν σε 2.302 χιλ. ευρώ έναντι ποσού 2.747 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο , ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε στο 42,31% (έναντι 43,02% πέρσι). O Όμιλος κατάφερε να μειώσει τα έξοδα διάθεσης αναλογικά με τη μείωση των πωλήσεων, ώστε να διατηρηθούν σταθερά ως ποσοστό επί των πωλήσεων, ενώ τα έξοδα διοίκησης λόγω της ανελαστικότητας τους παρέμειναν ίδια σε απόλυτο αριθμό, με αποτέλεσμα να επιδεινωθούν ως ποσοστό επί των πωλήσεων από 9,7% πέρσι σε 11,3% φέτος.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 910 χιλ. ευρώ έναντι ποσού 963 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του περσινού εξαμήνου ήταν επιβαρυμένα κατά ποσό 231 χιλ. ευρώ με έκτακτα κονδύλια από καταστροφή παγίων λόγω πυρκαγιάς και από ζημία εκρίζωσης αμπελώνων στα πλαίσια αναδιάρθρωσης αυτού. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 ο Όμιλος δεν προχώρησε σε αναδιάρθρωση και εκρίζωση αμπελώνα. Αν εξαιρεθεί το ποσό των 231 χιλ ευρώ από τα περσινά αποτελέσματα, τα κέρδη προ φόρων παρουσιάζουν μείωση 23,7%.

Εξέλιξη δραστηριοτήτων το δεύτερο εξάμηνο

Το ξέσπασμα του COVID-19, ο οποίος τον Μάρτιο του 2020 κηρύχτηκε ως πανδημία, έχει επηρεάσει την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο. Η Διοίκηση του Ομίλου από την πρώτη στιγμή έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων του και την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα:

  • Εφαρμόστηκαν άμεσα όλες οι οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς
  • Λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης και κανόνων υγιεινής εντός των χώρων εργασίας
  • Καθόλη την διάρκεια γίνονται διαρκείς ενημερώσεις του προσωπικού
  • Περιορίστηκαν σημαντικά όλα τα επαγγελματικά ταξίδια
  • Η λειτουργία των επισκέψιμων χώρων πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και προφύλαξης
  • Δόθηκαν οδηγίες για παραμονή στο σπίτι σε όσους τυχόν εμφανίσουν ύποπτα συμπτώματα.

Οι συνέπειες της πανδημίας είναι ιδιαίτερα σημαντικές και έχουν επιφέρει τεράστιες πιέσεις στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού. Παρόλ’ αυτά η Διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα αφού υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας ως προς το δεύτερο κύμα της πανδημίας και πόσο αυτό θα επηρεάσει κυρίως τον κλάδο της εστίασης και κατά συνέπεια τα έσοδα του Ομίλου Η υψηλή όμως ρευστότητα του Ομίλου, η υγιής χρηματοοικονομική του θέση και το πακέτο μέτρων στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης για τις εταιρείες που πλήττονται από τον κορονοϊο δημιουργούν την ασφάλεια ότι θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία και το δεύτερο κύμα. Εξάλλου η διοίκηση του Ομίλου έχει κατορθώσει και στο παρελθόν να ξεπεράσει με επιτυχία, τις σημαντικές προκλήσεις της ελληνικής κρίσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 28 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.