ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroxx: Ράλι 47% έκανε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή

10:13 - 29 Σεπ 2020 | Αναλύσεις
Euroxx: Ράλι 47% έκανε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή
Σε αύξηση της τιμής στόχου στα 15,8 ευρώ από 12 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Euroxx για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, με κέρδη της τάξης του 47% η μετοχή είναι το blue chip με την καλύτερη απόδοση στην Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά 79% της εγχώρια αγορά.

Η Euroxx επισημαίνει ότι η εταιρεία μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να έχει εγκατεστημένη ισχύ 1850MW, από 1373MW σήμερα. Διαχρονικά η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, έχει επιτύχει ισχυρή ανάπτυξη έχοντας σχεδόν τριπλασιάσει την ισχύ της από το 2012 (499MW) εντός χρονοδιαγράμματος αλλά και προϋπολογισμού.

Παράλληλα η εταιρεία έχει επικαιροποιήσει τον 5ετή στόχο της στα 2,8GW.  Η χρηματιστηριακή σημειώνει την εκτίμησή της ότι η χρηματοδότηση των επενδύσεων ύψους 830 εκατ. ευρώ είναι κατά κύριο λόγο εξασφαλισμένη ενώ σε αυτήν την κατεύθυνση θα βοηθηθεί από την πώληση του πάρκου στο Άινταχο των ΗΠΑ αλλά και από την πρόσφατη ιδιωτική τοποθέτηση.

Με δεδομένη την περιορισμένη επίπτωση στη λειτουργία της εταιρείας από την πανδημία του COVID – 19 αλλά και τα αμυντικά χαρακτηριστικά της μετοχής, τα διατηρήσιμα μερίσματα και το περιορισμένο πτωτικό ρίσκο, η Euroxx θεωρεί ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή αποτελεί μια ελκυστική επενδυτική επιλογή.

Καταλήγοντας η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα έσοδα για τα αιολικά πάρκα είναι προβλέψιμα και το ίδιο ισχύει για τα έσοδα από τα πάγια ΑΠΕ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που καθορίζονται από τα κίνητρα που ισχύουν στην ελληνική αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.