ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετρό-Γραμμή 4: Εν αναμονή της απόφασης για την επιλογή κοινοπραξίας

08:39 - 19 Οκτ 2020 | Αναλύσεις
Μετρό-Γραμμή 4: Εν αναμονή της απόφασης για την επιλογή κοινοπραξίας
Με ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα, το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών από την Αττικό Μετρό για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας.

Ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο, ύψους €1,5 δισ, φτάνει στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και μέχρι το μεσημέρι θα γίνει γνωστό ποια από τις δύο κοινοπραξίες θα αναλάβει την εκτέλεσή του.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο κοινοπραξίες που έχουν απομείνει στο διαγωνισμό, ο οποίος προκυρήχθηκε το 2017 και έχουν υποβάλλει οικονομική προσφορά είναι οι ΑΒΑΞ-Chella-Alstom και ΑΚΤΩΡ-Ansaldo-Hitachi Rail Italy.

Σημειώνεται πως η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 8 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το πρώτο τμήμα της υπόγειας Γραμμής 4, το τμήμα Α «Άλσος Βεΐκου – Γουδή», έχει μήκος περί τα 13χλμ και 15 νέους υπόγειους σταθμούς, τους εξής: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ήστ, Ζωγράφου, Ιλίσια, Γουδή.

Επίσης, για τις ανάγκες του τμήματος Α της Γραμμής 4 θα κατασκευασθούν:

-Σήραγγα διπλής τροχιάς μήκους περίπου 10,0 χλμ με μηχανήματα ΤΒΜ.

-Συνδετήρια σήραγγα μονής τροχιάς μήκους περίπου 840 μ.

-Δέκα φρέατα.

-Ένα νέο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) για τη Γραμμή 4 και ένα νέο κτίριο συντήρησης και επισκευών των νέων συρμών που θα χωροθετηθούν σε διαθέσιμο χώρο στο αμαξοστάσιο Σεπολίων.

-Δύο επίσταθμοι της γραμμής, πριν το σταθμό Άλσος Βεΐκου (κάτω από την Λεωφ. Βεϊκου) και μετά το σταθμό Γουδή (κάτω από τη Λεωφ. Κατεχάκη).

-Η προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τροχαίου υλικού μέχρι 18 αυτόματων συρμών, που θα απαιτηθούν για την λειτουργία του τμήματος «Α» της νέας γραμμής, ώστε να καλύπτουν την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση κατά το έτος 2030.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:44 - 19 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.