ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Euroxx αναβάθμισε σε «overweight» την αξιολόγηση της ΕΧΑΕ

10:57 - 23 Οκτ 2020 | Αναλύσεις
Η Euroxx αναβάθμισε σε «overweight» την αξιολόγηση της ΕΧΑΕ
Σε «overweight» από «equalweight» αναβάθμισε την αξιολόγηση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ) η Euroxx Securities, σε έκθεσή της που δημοσιοποίησε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Αντίθετα, η χρηματιστηριακή προχώρησε σε μείωση της τιμής-στόχου για την ΕΧΑΕ στα 3,50 ευρώ ανά μετοχή από 5,10 ευρώ προηγουμένως.

Αναλυτικότερα, η Euroxx Securities σημειώνει πως η αβεβαιότητα που προκαλούν η πανδημία και οι γεωπολιτικές εντάσεις αναμένεται πως θα διατηρήσουν σε χαμηλά επίπεδα τη μέση ημερήσια συναλλακτική αξία και την κεφαλαιοποίηση για το υπόλοιπο του έτους, ενώ οι επιχειρήσεις φαίνονται απρόθυμες ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις IPOs και τις στρατηγικές κεφαλαιακές επενδύσεις.

Ωστόσο, εκτιμά πως τόσο η μέση ημερήσια συναλλακτική αξία όσο και οι κεφαλαιοποιήσεις θα ανακάμψουν το 2021, χάρη στις βελτιούμενες μακροοικονομικές συνθήκες καθώς η Ελλάδα θα αρχίσει να αξιοποιεί τους πόρους από το ευρωπαϊκό ταμείο Next Generation, με τη στήριξη και των μεταρρυθμίσεων στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, που γενικά ενισχύουν την δανειοδοτική τους δραστηριότητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.