ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mytilineos: Θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου ξένες και εγχώριες χρηματιστηριακές Κύριο

15:33 - 05 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Mytilineos: Θετικά αποτιμούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου ξένες και εγχώριες χρηματιστηριακές
Θετικά αξιολογούν οι αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Mytilineos. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κυρίως χάρη στις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και τα μέτρα βελτιστοποίησης κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, η Piraeus Securities διατηρεί σύσταση «Outperform» και τοποθετεί την τιμή-στόχο στα 14 ευρώ, από 12,5 ευρώ, αναμένοντας συνολική απόδοση της τάξης του 52%. Αναφορικά με τις προοπτικές για το υπόλοιπο του 2020, η Mytilineos αναμένει ότι η κερδοφορία θα είναι συγκρίσιμη με τα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019 λόγω της ισχυρής απόδοσης του Τομέα Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου, της ανάκαμψης των τιμών του αλουμινίου και της επιτάχυνσης των έργων EPC των μονάδων της.

Η Wood υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της κυρίως λόγω του κλάδου Ενέργειας και Αερίου. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θετική μας εκτίμηση για τη μετοχή, τονίζει, εκτιμώντας ότι υπάρχει ανοδικό ρίσκο στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα έτους. 

Η Pantelakis σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της, με τα EBITDA να υποχωρούν λιγότερο των εκτιμήσεων.

Η NBG διατηρεί τη σύσταση «Outperform» για τη μετοχή, ενώ επισημαίνει ότι το τελευταίο τρίμηνο τα EBITDA του κλάδου ενέργειας και αερίου αυξήθηκαν σημαντικά παρά τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της πανδημίας και των 35% χαμηλότερων τιμών στην αγορά χονδρικής.

H Βeta κάνει λόγο για ικανοποιητικά αποτελέσματα, σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις της. Όπως επισημαίνει, ο ενεργειακός κλάδος ήταν ισχυρός για ένα ακόμη τρίμηνο, καθώς το χαμηλότερο κόστος φυσικού αερίου και άλλες πρωτοβουλίες μείωσης του κόστου ενίσχυσαν τα κλαδικά EBITDA. Συνολικά κάνει λόγο για υποσχόμενες προοπτικές, δεδομένου του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ η αποτίμηση θεωρείται φθηνή στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, με το Ρ/Ε να διαμορφώνεται στο 11 με βάση τις προβλέψεις για το 2020. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την Optima, τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα των προσδοκιών, λόγω της εξαιρετικής επίδοσης του Τομέα Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου, ενώ η ανθεκτική δραστηριότητα του αλουμινίου, λόγω του μοντέλου χαμηλού κόστους στήριξε τα αποτελέσματα. Παρά την πρόσφατη αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου, η επιτάχυνση των έργων EPC των μονάδων της, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εισηγμένη βρίσκεται σε τροχιά για ετήσια EBITDA της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, εν μέσω ενός παγκόσμιου περιβάλλοντος προκλήσεων. Παράλληλα, η εταιρεία διατηρεί χαμηλή μόχλευση και σημαντική ρευστότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζεται η πρόθεση της διοίκησης να διατηρήσει μέρισμα ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή, ενώ διατηρείται θετική εκτίμηση για την πορεία της μετοχής.

Η Axia χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με τα ΕΒΙTDA να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της λόγω της ισχυρότερης κερδοφορίας του κλάδου ενέργειας και της ανθεκτικότητας του κλάδου μεταλλουργίας.

Η Eurobank σημειώνει ότι τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της και αναμένεται να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους.

Η Euroxx κάνει λόγο για ανθεκτικά αποτελέσματα, με τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στο ανώτατο επίπεδο του εύρους των εκτιμήσεών της. Η εταιρία είναι σε τροχιά για ισχυρές επιδόσεις και στο σύνολο της χρήσης, εκτιμά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:16 - 05 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.