ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Νέα πρόσκληση στους ομολογιούχους για σχέδιο εξυγίανσης

19:44 - 18 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Folli Follie: Νέα πρόσκληση στους ομολογιούχους για σχέδιο εξυγίανσης
Tη δεύτερη πρόσκληση προς τους ομολογιούχους για να συναινέσουν στο σχέδιο εξυγίανσης δημοσίευσε η Folli Follie. Με τη σφραγίδα των πιστωτών η νέα πρόταση διαφέρει σε σχέση με την προηγούμενη κυρίως ως προς το ότι περιλαμβάνει ενδιάμεση χρηματοδότηση, αναγκαίας για τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας.

Η σημερινή διοίκηση της Folli Follie κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13.007.018 ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών. Επίσης, υπάρχει και πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχε εξασφαλισμένες ομολογίες.

Επίσης η νέα πρόσκληση συναίνεσης, προς τους κατόχους ομολόγων σε ευρώ αλλά και σε ελβετικό φράγκο, περιλαμβάνει νέο αρχικό εκδότη, η μητρική Folli Follie στη θέση της θυγατρικής του ομίλου με έδρα το Λουξεμβούργο.

Σε σχέση με το χρόνο αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης αυτός ορίζεται σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Με το νέο σχέδιο επίσης προβλέπεται οι ομολογιούχοι πιστωτές να λάβουν το 90% της νέας OpsCo (της εν λειτουργίας εταιρείας) έναντι 56% που έδινε η αρχική πρόταση, γεγονός που συρρικνώνει το σύνολο των παλαιών μετόχων (οικογένεια Κουτσολιούτσου, Fosun, Fidelity, μικρομέτοχοι) στο 10%.

Σύμφωνα, τέλος, με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε η Folli Follie η τελική ημερομηνία ψηφοφοριών και άρα απάντησης στην πρόσκληση της εκ μέρους των ομολογιούχων είναι η 9η Δεκεμβρίου. Ωστόσο την 6η Δεκεμβρίου 2020, έχει οριστεί η συζήτηση της αίτησης προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της κατά το άρθρο 106α στο Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 18 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.