ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει η διοίκηση της Forthnet Κύριο

10:00 - 23 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Αλλάζει η διοίκηση της Forthnet
Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Forthnet, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του fund της BC Partners ζήτησαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους.

Η αλλαγή στα μέλη του ΔΣ θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο στέλεχος που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Για τη θέση του νέου CEO της Forthnet, υπάρχει ήδη μία μικρή λίστα υποψηφίων με δύο Έλληνες να αποτελούν τα φαβορί για την τελική επιλογή από τον Νίκο Σταθόπουλο, που έχει αναλάβει για λογαριασμό της BC Partners τον μετασχηματισμό της Forthnet.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διεξάγονται ήδη εντατικές τηλεδιασκέψεις για την στελέχωση του νέου ΔΣ της Forthnet και οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν στην Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί στις 11 Δεκεμβρίου. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των γραφείων της εταιρείας στην Κάντζα Παλλήνης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί φυσικό επακόλουθο, μετά την απόκτηση του μετοχικού ελέγχου της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας από την θυγατρική της BC Partners, NewCo United Group Hellas, η οποία πλέον κατέχει ποσοστό στη Forthnet 84,60% και πρόκειται άμεσα να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της. Παράλληλα, μένει να φανεί και το αν θα υπάρξει απευθείας συμφωνία της BC Partners με την Massar Investments του Άραβα Abdul Aziz Al Ghurair που ελέγχει το 9,63% της Forthnet, καθώς και με τη Vodafone που έχει ποσοστό 2,77%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πριν από μερικές ημέρες αποφασίστηκε η σύναψη ομολογιακού δανείου 27 εκατ. ευρώ για τη Forthnet, το οποίο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Newco United Group Hellas.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.