ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα χρόνου η παραχώρηση της Vivartia στο CVC Κύριο

11:33 - 27 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Θέμα χρόνου η παραχώρηση της Vivartia στο CVC
Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της MIG γνωστοποιεί ότι το fund CVC Capital Partners επιβεβαίωσε την προσφορά των 175 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Vivartia.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισηγμένης:

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («MIG») ανακοινώνει προς το επενδυτικό κοινό ότι σήμερα, 26/11/2020 τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS» («CVC») επιβεβαίωσαν την δεσμευτική προσφορά τους για την αγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» («VIVARTIA») έναντι τιμήματος ανερχομένου σε ευρώ €175 εκατομμύρια.

Η MIG θα προβεί σε νεώτερες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό αφού το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάσει την προσφορά και τους προταθέντες συμβατικούς όρους της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην MIG και το CVC λήγουν τυπικά σε λίγα 24ωρα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

H χρονική παράταση των διαπραγματεύσεων είχε ζητηθεί, προκειμένου να διευθετηθούν με τις πιστώτριες τράπεζες ζητήματα που συνδέονται με τα δάνεια ύψους 424 εκατομμυρίων ευρώ, που βαραίνουν τη Vivartia.

Μέχρι τότε, οι δύο πλευρές καλούνται να οριστικοποιήσουν τους οικονομικούς και νομικούς όρους της συμφωνίας. 

Σημειώνεται, τέλος, πως το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG συνεδρίασε χθες, με βασικό θέμα την αξιολόγηση της πρότασης του CVC.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:54 - 27 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.