ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cenergy: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans

11:17 - 30 Νοε 2020 | Αναλύσεις
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 12ης Νοεμβρίου 2020, η Cenergy Holdings ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι οι διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans έληξαν χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συζητήσεις για ενδεχόμενη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων.

Είναι προφανές ότι η προσπάθεια "σύμπλευσης" των δυο μεγάλων παικτών είχε στόχο τις οικονομίες κλίμακας με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα στα έργα ενεργειακών διασυνδέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των 200 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία. Μάλιστα η Cenergy μέσω της θυγατρικής Fulgor που ανήκει στον όμιλο των Ελληνικών Καλωδίων έχει ήδη αναπτύξει μεγάλη τεχνογνωσία στα υποθαλάσσια καλώδια και ήδη υλοποιεί τον ένα κλάδο από το έργο της Μικρής Διασύνδεσης της Κρήτης.

Το χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings αποτελείται από τη Σωληνουργεία Κορίνθου και την Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables), πρωτοπόρες εταιρείες στους δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους τους. Η Σωληνουργεία Κορίνθου, είναι ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς σωλήνων χάλυβα διεθνώς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε έργα ενέργειας και ειδικότερα για τη μεταφορά υγρών και αερίων καυσίμων και ένας σημαντικός προμηθευτής του κλάδου κατασκευών για κοίλες δοκούς χάλυβα. Η Hellenic Cables είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων στην Ευρώπη. Κατασκευάζει καλώδια ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και υποβρύχια καλώδια για τους κλάδους που προαναφέρθηκαν.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.