ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Την Τετάρτη αποφασίζουν οι ομολογιούχοι για το σχέδιο εξυγίανσης Κύριο

12:03 - 08 Δεκ 2020 | Αναλύσεις
Folli Follie: Την Τετάρτη αποφασίζουν οι ομολογιούχοι για το σχέδιο εξυγίανσης
Αύριο, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνέλευση των πιστωτών της Folli Follie, κάτοχων ομολόγων σε ευρώ και ελβετικό φράγκο, προκειμένου να εγκρίνουν το τελικό σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

Εν αναμονή της συνέλευσης, η Folli Follie κοινοποίησε στις χρηματιστηριακές αρχές την σχετική παρουσίαση που έκανε στους πιστωτές της. Η παρουσίαση προβλήθηκε στους πιστωτές της εταιρείας κατά τη διάρκεια του Webinar της 25ης Νοεμβρίου και δημοσιεύθηκε, χθες Δευτέρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η σχετική πληροφόρηση είναι διαθέσιμη σε όλους τους πιστωτές πριν την υποβολή των ψήφων τους.

Στο «Term Sheet» που δημοσιοποίησε η Folli Follie αναφέρει πως η εισηγμένη έχει έλθει σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena για την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. ευρώ έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών.

Επίσης η συμφωνία προβλέπει ότι  το ακίνητο του πρώην Μινιόν, το μοναδικό εξάλλου περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας που παραμένει ελεύθερο δεσμεύσεων, αλλά και ένα ακόμη οικόπεδο στο Κορωπί θα αξιοποιηθεί ως εξασφάλιση. Σε ότι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση, υπάρχει και πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχε εξασφαλισμένες ομολογίες. Ο χρόνος αποπληρωμής της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ορίζεται σε ένα έτος (με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμη εξάμηνο) με επιτόκιο 5% ανά εξάμηνο και 10% στο τέλος της χρονικής περιόδου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Το χρονοδιάγραμμα εξυγίανσης προβλέπει – εφόσον υπάρξει θετική ψήφος από την απαιτούμενη απαρτία των συνελεύσεων των ομολογιούχων- την  κατάθεση αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 106 β ή δ του πτωχευτικού στις 11 Δεκεμβρίου και νέο αίτημα απελευθέρωσης των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της από την της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα στις 14 Δεκεμβρίου.

Βάσει του σχεδίου εξυγίανσης οι πιστωτές εξασφαλίζουν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, ακίνητα και μετοχές Dufry, μέσω της εταιρείας που θα συσταθεί, αλλά και το 90% της παλαιάς εταιρείας που θα συνεχίσει να διατηρεί εμπορική δραστηριότητα. Η Folli Follie θα εκδώσει νέες ομολογίες 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας έως επτά έτη (5+2 ετών). Απευθύνεται δε πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές, εφόσον επιθυμούν να καλύψουν έως το 15% της ενδιάμεσης χρηματοδότησης λαμβάνοντας τις αντίστοιχες εξασφαλισμένες ομολογίες.

Σύμφωνα με το «Term Sheet», το εννεάμηνο η εταιρεία παρουσίασε πωλήσεις 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές 12 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν τη φετινή χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως το 2023 θα εμφανίσει τζίρο 61,2 εκατ. ευρώ, και ο όμιλος 120,4 εκατ. ευρώ και θα επιστρέψει σε λειτουργική κερδοφορία το 2022.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:39 - 08 Δεκ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.