ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Intralot: Το απόγευμα η απόφαση των ομολογιούχων Κύριο

14:08 - 01 Φεβ 2021 | Αναλύσεις
Intralot: Το απόγευμα η απόφαση των ομολογιούχων
Σήμερα στις 19.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος εκπνέει η προθεσμία για να δώσουν την συγκατάθεσή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων με νέα χρεόγραφα και μετοχές οι ομολογιούχοι της Intralot.

Με την «άσκηση» επιχειρείται να αναδιαρθρωθεί συνολικά δανεισμός ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ με τα 115 εκατομμύρια εξ αυτών να βαίνουν ήδη προς διαγραφή με βάση την καταρχήν συμφωνία μερίδας των πιστωτών με την εταιρεία.

Στους κατόχους του ομολόγου του 2024 προτείνεται να ανταλλάξουν τους τίτλους με μετοχές ολλανδικής θυγατρικής (μέχρι 49%), η οποία είναι μητρική της αμερικανικής Intalot Inc. Ουσιαστικά, δηλαδή, η Intralot επιδιώκει να αξιοποιήσει τις μετοχές της καλύτερης θυγατρικής της, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, σαν «νόμισμα» για την αποπληρωμή των ομολόγων των 500 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως το εύρος της συμμετοχής θα κρίνει ανάλογα και την άνεση που θα αποκτήσει η εταιρία για να δώσει τη μάχη της για την επόμενη μέρα με έμφαση κυρίως στην αμερικανική αγορά που θεωρείται και η πλέον υποσχόμενη για αυτή στην τρέχουσα συγκυρία.

Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί στους ομολογιούχους έληγε την περασμένη Δευτέρα και παρατάθηκε για μία εβδομάδα. Όπως είχε ανακοινωθεί από την Intralot, αυτό αποφασίστηκε «προκειμένου να δοθεί στους κατόχους των Ομολογιών SUNs 2021 περισσότερος χρόνος για τη μελέτη των υποστηρικτικών εγγράφων».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:14 - 01 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.