ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MIG: Τη μεθεπόμενη Παρασκευή αποφασίζει για την πώληση της Vivartia

12:12 - 10 Φεβ 2021 | Αναλύσεις
MIG: Τη μεθεπόμενη Παρασκευή αποφασίζει για την πώληση της Vivartia
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου συνέρχονται οι μέτοχοι της MIG, προκειμένου να αποφασίσουν για την έγκριση διάθεσης της συμμετοχής της εταιρείας στη Vivartia.

Το deal συνολικής αξίας 600 εκατ. ευρώ είχε κλείσει στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με την διοίκηση της Marfin Investment Group να συμφωνεί στη μεταβίβαση της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων στο αμερικανικό fund.

Το τίμημα, για το 100% της Vivartia είχε συμφωνηθεί στα 175 εκατ.ευρώ, με τη συνολική αξία της συναλλαγής (enterprise value) να ανέρχεται στα 600 εκατ.ευρώ, ενώ το όφελος για την MIG είναι διπλό καθώς εκτός του ότι θα εισρεύσουν στα ταμεία της τα 175 εκατ., παράλληλα επιτεύχθηκε παράταση για τρία χρόνια για την αποπληρωμή των υπολοίπων δανείων της από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται ότι με βάση τη συμφωνία, η MΙG θα μεταβιβάσει το σύνολο της συμμετοχής της, ήτοι το 92,8% των μετοχών της Vivartia, στη CVC και η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών ανταγωνισμού.

Η ανακοίνωση της MIG για τη Γενική Συνέλευση:

Κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας με την επωνυμία «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», καλούνται οι Μέτοχοι της Εταιρίας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00, στην αίθουσα ισογείου του κτιρίου 14Β του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος Αττικής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της έδρας των θυγατρικών «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.», «GOODY'S Α.Ε. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» και «EVEREST Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ», για να αποφασίσουν επί του ακόλουθου μόνου θέματος της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα μόνο: Έγκριση διάθεσης της συμμετοχής της Εταιρίας στην «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.». Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης, η τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την Παρασκευή 5.3.2021, ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του Νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης, η τυχόν Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την Παρασκευή 5.3.2021, ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.