ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Λήγει η δημόσια πρόταση-Διαγράφεται η μετοχή μέχρι τέλος Μαρτίου Κύριο

11:30 - 01 Μαρ 2021 | Αναλύσεις
Forthnet: Λήγει η δημόσια πρόταση-Διαγράφεται η μετοχή μέχρι τέλος Μαρτίου
Σήμερα 1 Μαρτίου λήγει η δημόσια πρόταση της NewCo United Group Hellas για την Forthnet, με το σύνολο των μετοχών της δεύτερης να αναμένεται να διαγραφούν από το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Η δημόσια πρόταση της NewCo United Group Hellas, που είναι μέλος της United Group, θα οδηγήσει έτσι εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών τη Forthnet, η οποία το 2000 αποτέλεσε την πρώτη «εταιρεία Ίντερνετ» που εισήγαγε τις μετοχές της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου.

Η δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Forthnet υποβάλλεται στην τιμή των 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι η United Group ελέγχεται από τη βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners.

Η NewCo United Group Hellas, που λειτουργεί ως προτείνων, όρισε την Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. ως ανεξάρτητο αποτιμητή.

Όπως αναφέρει η Forthnet σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ο προτείνων και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν, κατέχουν συνολικά μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, ο προτείνων θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out).

Πέραν της δημόσιας πρότασης, σήμερα ξεκινά και η 23η περίοδος μετατροπής ομολογιών της Forthnet.

Η εισηγμένη, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι οποιοσδήποτε ομολογιούχος επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα μετατροπής, θα πρέπει να έχει υποβάλει έγγραφη αίτηση, μέχρι τη λήξη της περιόδου (31/3).

Τελευταία τροποποίηση στις 12:13 - 01 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.